Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megkezdték az akadálymentesítést, elindult a részvételi költségvetés első projektjének megvalósítása

Megkezdték az akadálymentesítést, elindult a részvételi költségvetés első projektjének megvalósítása

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Akadálymentesítik a Páter Kiss Szaléz és a Kossuth Lajos utca kereszteződését. A munkák a részvételi költségvetés egyik projektjének keretén belül zajlanak. A több helyszínen zajló átépítést a jövő héten befejezik, november végén pedig a távolugró pályát is elkészítik. A Street Art projekt még egyeztetés alatt áll, a remények szerint, ha a munkálatok nem is, de a terv idén elkészül, és kiderül, mely épületek falain lesznek láthatók képzőművészeti alkotások.

Dolgoznak a munkások a Páter Kiss Szaléz és a Kossuth Lajos utca kereszteződésében, akadálymentesítési munkálatokat hajtanak végre. Erre a projektre érkezett az egyik legtöbb szavazat a részvételi költségvetés során javasolt ötletek közül. Az akadálymentesítés még két területen valósul meg, a II. Rákóczi Ferenc utca és Kossuth Lajos utca sarkán, illetve, a piac déli részén – mondja Kárpáti István, alpolgármester, aki a többi nyertes projekt előrehaládásáról is beszélt televíziónknak.

– Az egyik szintén gyakorlatilag a kivitelezés előtt van már. Gyöngyösön ez idáig nem volt olyan távolugró pálya, ami rekortán borítású, ami alkalmas arra, hogy nem csak amatőr, hanem félprofi vagy akár a profi versenyzőknek a felkészülését is megfelelő módon tudja segíteni. Ez várhatólag november végén fog létrejönni a Szpari pályán szintén a részvételi költségvetés projekt keretében. – mondta Kárpáti István, Gyöngyös alpolgármestere.

A Street Art projekt keretében pedig Gyöngyös több épületének falán hoznak létre képzőművészeti alkotást. Kárpáti István azt mondja, ennek a projektnek a megvalósítása nehezebb, hiszen egyeztetni kell a társasházakkal, különböző hatóságokkal, városképi bizottsággal, műemlékvédelemmel, de reméli, hogy még idén megszületik a döntés. Az alpolgármester szerint azonban a részvételi költségvetés fontossága túlmutat a konkrét beruházásokon.

– A folyamat révén tudja sok gyöngyösi lakos megélni magát a demokrácia folyamatát, azáltal, hogy javaslatot tehet, dönthet és láthatja ennek az eredményét és azt remélem ettől az egész projekttől, hogy néhány köztéri fejlesztés kivitelezés megvalósulása mellett valóban a demokrácia is erősödni tud Gyöngyösön. – mondta az alpolgármester.

Kárpáti István szeretné, ha minden évben több projekt is megvalósulna, amiről a városban élők dönthetnek, ezért meg szeretné erősíteni a részvételi költségvetés intézményét Gyöngyösön.


Az Aktuális napi hírei (2021-11-18 )

Tovább az archívumra