Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Oltási akcióhét: regisztráció nélkül is oltakozhatunk jövő héten

Oltási akcióhét: regisztráció nélkül is oltakozhatunk jövő héten

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül vehető fel a koronavírus elleni védőoltás a jövő héten. A szakemberek az átoltottság növelésének fontosságát hangsúlyozzák, mert a delta-variáns rendkívül agresszívan fertőz. Az országban 101 intézményben ötféle vakcina áll rendelkezésre az oltási akcióhéten. Gyöngyösön a Bugát Pál Kórházban négy típusú vakcina lesz elérhető, az oltópont pedig a tüdőbeteg gondozóban lesz.

Bárki kaphat regisztráció nélkül is koronavírus elleni védőoltást – jövő hétfőtől vasárnapig tart az oltási akcióhét, amikor első, második, harmadik oltást is felvehetünk. Százegy megyei és városi kórházban várják az oltakozni szándékozókat reggel 7 és este 19 óra között. A kórházak megemelt kapacitással készülnek.

Azoknak, akik már korábban regisztráltak az interneten, továbbra is az időpontfoglalót javasolják, akár az első, akár az elmaradt második vagy a harmadik oltásukat akarják felvenni.

Gyöngyösön a Bugát Pál Kórházban négy fajta vakcina lesz elérhető: Pfizer, Moderna, Janssen és Sinopharm. Az oltási akcióhéten az oltópont ismét a földszinten, a tüdőbeteg gondozóban lesz – tájékoztatott a Bugát Pál Kórház.

Az operatív törzs egy részletes térképet is közzétett, amelyen a 12 év feletti lakosság oltási arányát közli.

Az egész országban magas az átoltottság, a 12 év feletti lakosság átoltottsága 68,1 százalékos, de mindenhol vannak még, akik nem vették fel az oltást. A legalacsonyabb oltási arányt Jász-Nagykun-Szolnok megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye és Hajdú-Bihar megyében figyelték meg – olvasható a kormányzati tájékoztató oldalon. Heves megyében 65, 4 %-os az átoltottság.


Az Aktuális napi hírei (2021-11-18 )

Tovább az archívumra