Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 25 éve a futsal hazai fejlődéséért

25 éve a futsal hazai fejlődéséért

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A futsal területén végzett kiemelkedő munkájáért vehetett át elismerést Juhász Péter és Oczella László. Harmincöt éves a futsal Magyarországon, a két díjazott pedig huszonöt éve segíti munkájával a sportág hazai fejlődését.

A futsal szakágban végzett munkájáért vehetett át elismerést nemrégiben Juhász Péter és Oczella László a Magyar Labdarúgó Szövetségtől.

Gyöngyös egykor a futsal egyik vidéki fellegvárának számított, ahol Európa-bajnoki selejtező válogatott mérkőzéseket is rendeztek – Oczella László arra a legbüszkébb, hogy ők rakták le a futsal bajnokság alapjait.

– Többek között ide Gyöngyösre is hoztunk egy országos bajnokságot, azt hiszem az volt a 3. országos bajnokság. Itt voltak a legtöbben, 47 csapat versenyzett, köztük ismert játékosok, például Lisztes Krisztián. Utána hoztuk Gyöngyösre a Magyarország-Lengyelország válogatott meccset. – mondta Oczella László.

Juhász Péternek a sportág népszerűsítésében fontos szerepe volt a kezdetekkor. Sportújságíróként írt cikkeket a Nemzeti Sportba, később pedig a játék szeretetét a Mátra lábához is elhozták – mondja.

– Sok ember segítségével tudtuk ezeket a nagy elképzeléseket megvalósítani, akár itt Gyöngyösön egy válogatott mérkőzéshez. Emlékszem rá, hogy az első tornán tiszta szülői munkaközösség alakult ki, és ők voltak a rendezők, akkor még nem volt úgymond ilyen kötelező rendészeti szerv, mint manapság. Ez egy nagy családként indult az 1996-2000-es évek elején. Ma már egy egészen profi játékká nőtte ki magát. Én örülök annak, hogy részese voltam a magyarországi első lépéseknek. – mondta Juhász Péter.

Az MLSZ a futsal sportág hazai megalakulásától eltelt 35 évet vette alapul, amikor 35 sportvezetőt jutalmazott az eltelt évtizedekben kifejtett tevékenységéért.


Az Aktuális napi hírei (2021-11-18 )

Tovább az archívumra