Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyöngyösi óvoda vezetőt is díjaztak az év pedagógusa címmel

Gyöngyösi óvoda vezetőt is díjaztak az év pedagógusa címmel

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az év pedagógusává választotta Lehotai Magdolnát, a gyöngyösi Mesevár Tagóvoda vezetőjét a Távoktatási és Továbbképzési Intézet, valamint a Kodolányi János Egyetem. Az elismerést azok a pedagógusok kapják, akik a mindennapokban kimagasló szakmai munkát és példaértékű oktatói tevékenységet végeznek.

Három kategóriában adott át Év Pedagógusa díjat a Távoktatási és Továbbképzési Intézet és a Kodolányi János Egyetem. Az átadón Dr. Danyi Gyula intézetigazgató elmondta, hogy a koronavírus által nehezített időszakban még fontosabb a pedagógusok elismerése, hiszen úgy látja, jelenleg nem kapnak kellő szakmai elismerést.

– Nagyon sok olyan pedagógus van, akik csodákat visznek végbe az iskolákban, óvodákban és ezeket a csodákat meg kell ismerni. Meg kell mutatni és nem utolsó sorban ki kell őket emelni, hiszen példaként járhatnak előttünk. – mondta Dr. Danyi Gyula, a Távoktatási és Továbbképzési Intézet intézetigazgatója.

A díjra összesen 168 jelölés érkezett, melyből végül nyolc pedagógust választott ki egy szakmai bizottság az ország számos pontjáról. A nyolc pedagógus között pedig Lehotai Magdolna, a gyöngyösi Mesevár Tagóvoda vezetője is elismerésben részesült, aki azt mondta, a díj csapatmunka eredménye.

– Az én munkám mögött egy csapat áll, tehát a kolléganőim nélkül ez nem működne. – mondta Lehotai Magdolna, a Mesevár Tagóvoda vezetője.

A tagóvoda-vezető nehéz körülmények között élő gyermekek számára szervez fejlesztőprogramokat, valamint pályázatokkal próbálja segíteni őket. Mint mondja, ezt a szakmát csak szeretettel lehet végezni.

– Őszinte leszek, mióta lediplomáztam, azóta a gyerekek között élek, és nagyon szeretem őket. Három saját gyermeket is nevelek, és azt gondolom, hogy szeretet, szeretet és szeretet kell ehhez. Fantasztikus ez és nagyon örülök. – mondta Lehotai Magdolna.

A tagóvoda-vezető kiemelte, hogy sikerének egyik kulcsa az élethosszig tartó tanulás, így most tovább frissíti pedagógiai ismereteit, és immáron ötödik szakvizsgájára készül a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.


Tovább az archívumra