Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A magyar tudomány ünnepe

A magyar tudomány ünnepe

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A klímagazdaság ellentmondásaival és a fenntarthatóság nagy kérdéseivel kapcsolatos előadásokat hallhattak az érdeklődők a Károly Róbert Campuson a Magyar Tudományos Akadémia szervezésében. Az esemény zárásaként tudományos elismeréseket adtak át.

A magyar tudományt ünnepelték azon a Magyar Tudományos Akadémia által szervezett eseményen, amelyen a klímagazdaság ellenmondásairól és a fenntarthatóságról tartottak előadást elismert professzorok. A rendezvényt az esemény házigazdája, a Gyöngyösi Károly Róbert Campus főigazgatója nyitotta meg.

– A Magyar Tudomány hónapja november és igyekszünk a campuson is a novemberi hónapra is mindig olyan előadásokat prezentálni, nem csak a kollégák, hanem a hallgatóink, a város és a térség lakói felé, ami azt gondolom, hogy közérthető és sok mindenki számára érdekes lehet. – mondta Dr. Bujdosó Zoltán, a MATE Károly Róbert Campusának főigazgatója.

Kerekes Sándor professzor a klímagazdaság ellentmondásairól tartott előadásában arról beszélt, hogy alapvetően milyen nehézségek befolyásolják a globális megoldásokat.

– Az a baj, hogy a problémák általában komplexek és rengeteg bizonytalanság van körülöttük. Márpedig ezek azok a problémák, amik a leggyakrabban előfordulnak, mivel az összes fenntarthatósági probléma valószínűleg ebbe a kategóriába tartozik. Miközben az emberek szeretik a strukturált problémákat. – mondta Kerekes Sándor, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára.

Előadásában Dinya László professzor többek között arra is felhívta a figyelmet, hogy a világot jelenleg olyan erők befolyásolják, amelyek elkerülhetetlenné teszik a paradigmaváltást. Az esemény végén tudományos elismeréseket és a Zöld Magyarországért díjat is átadták.


Tovább az archívumra