Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megrongálták a Főtéri Betlehemet, elemzik a kamerafelvételeket

Megrongálták a Főtéri Betlehemet, elemzik a kamerafelvételeket

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megrongálták a Fő téri Betlehemet, a Kócsag úti kupakgyűjtő szívet pedig tőből tépték ki a helyéről ismeretlen tettesek az elmúlt hétvégén. A Gyöngyösi Városrendészeti Igazgatóság megkezdte a kamerafelvételek elemzését, hogy mihamarabb felderítsék az elkövetőket. A városban egyébként több mint száz térfigyelő kamera működik, segítségükkel számos esetet göngyölítettek már fel a városrendészek.

Két helyen is vandálok tettek kárt közterületi tárgyakban Gyöngyösön az elmúlt hétvégén. Itt, a dombon a kupakgyűjtő edényt rongálták meg, mint látszik, szabályosan kitépték a helyéről. A helyreállítás idejére az egyik közeli élelmiszerboltban helyezték el azt. De nem csak itt, hanem a Fő téren is garázdálkodtak eddig ismeretlen elkövetők, akik a betlehemi installációt rongálták meg.

– Itt az egyik bábunak a fejét letörték, és azt a jászol mellé bedobták. Elmondható, hogy mindkét területen találhatóak térfigyelő kamerák, ezeknek a felvételei pedig elemzés alatt vannak, hogy felderítsük az elkövetőket. – mondta Ferenczy Dániel, a Gyöngyösi Városrendészeti Igazgatóság igazgatója.

Gyöngyösön több mint száz kamera figyeli a közterületeket, a felvételek pedig számos esetben vezettek el a tettesekhez – hangsúlyozta a városrendészeti igazgató.

– Rengeteg esetben sikerült az utólagos elkövetést felderíteni. Elmondhatom, hogy például a Duranda területén, heti szinten találunk olyan személyeket, akiket a kamera alapján visszaellenőrzünk, beazonosítunk, és úgy járunk el vele szemben, illetve a hétvégék folyamán, hogy ha történnek rongálások, és ugye az kamera látóterében van, akkor is mindig van egy olyan kolléga, aki tudja azonosítani az elkövetőt. – mondta Ferenczy Dániel.

A kamerafelvételek segítségével korábban például lopott virágokat találtak az Akaszka utcában igazoltatott férfinál, de többször értek tetten illegálishulladék-elhelyezőket is.

Nem sokkal adásunk előtt a Városrendészet igazgatója arról adott tájékoztatást, hogy a kamerafelvételek alapján látható, hogy ma hajnalban 5 óra előtt két középkorú, jól láthatóan részeg férfi követte el a főtéri vandalizmust. A felvételeket továbbítják a rendőrség felé és megteszik a szükséges lépéseket.


Tovább az archívumra