Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Átadták a Heves megyei Prima-díjakat, a gálán több gyöngyösi is elismerésben részesült

Átadták a Heves megyei Prima-díjakat, a gálán több gyöngyösi is elismerésben részesült

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Heves megyei Prima-díjat kapott Dr. Novák Tamás, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusának oktatója. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei szervezete szombaton adta át a rangos elismerést, a gálaesten több gyöngyösi vállalkozót is kitüntettek.

Szombaton, az egerszalóki Saliris Hotelben tartotta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei szervezete a Heves Megyei Primadíj-átadó gálaestet. A Prima Primissima Díj területi Prima díjaival 2005 óta ismerik el a szellemi élet, a kultúra, a tudomány, a művészet és a sport legjobbjait. Micski Marianna, a VOSZ Heves Megyei Szervezetének elnöke ünnepi nyitóbeszédében hangsúlyozta: a Prima-jelöltek értékalkotó tevékenysége nélkül a megye vállalkozói környezete is szegényebb lenne.

– Ebben az értékrendválságban küzdő világban, amiben ma élünk, szükség van példaképekre, olyan hősökre, mint akiket ma be fogunk mutatni, mondhatnám úgy is, hogy szükség van rájuk, mint egy falat kenyérre. – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves Megyei Szervezetének elnöke.

Az idén kilenc jelölt közül választották ki a három Megyei Prima-díjast. A jelöltek között több gyöngyösi személy és szervezet is szerepelt, például Lévay Petra paratriatlonista vagy az Autista Segítő Központ. A három kitüntetett közé városunkból végül Dr. Novák Tamás, a MATE Károly Róbert Campusának oktatója került be, aki Magyar Tudomány kategóriában nyerte el az elismerést. Az egyetemi docens aktív tagja annak az 5 fős magyar-svéd kutatócsoportnak, amelyik 2021-ben fedezte fel a rendkívül tünékeny részecskét, az Odderont. Ennek felfedezése egy 48 éves rejtélyt oldott meg a részecskefizikában. A díjazott azt mondja, óriási megtiszteltetés számára, hogy a díjat elnyerhette.

– A mai világban a részecskefizikában vagy a nagyenergiás fizikában nincsenek ilyen önálló dzsungelharcosok, akik csak úgy mennek előre, és hozzák az eredményeket. Csapatban dolgozunk, én is csapatban dolgozom – ezt a díjat velem együtt, még jó pár embernek át kellene venni. – mondta Dr. Novák Tamás, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Károly Róbert Campusának egyetemi docense.

A megyei Prima-díjat Novák Tamás mellett Gledura Benjamin sakkozó, valamint Batári Antal irodalomoktató vehette át. A gálaesten átadták a Heves Megyei Év Vállalkozója-díjat is. A nyolc kitüntetett között öt gyöngyösi is átvehette az elismerést. Köztük Berzsényi Gergely, Kiss Krisztián, Sulyok Zsolt, Farkas Gyöngyi és Ivicz Gyula. Az Országos Év Vállalkozója-díjat pedig Kósa László vendéglátóipari vállalkozó kapta, aki elismerését majd Budapesten, a december 3-ai Vállalkozók Napja ünnepségsorozat keretén belül veszi át.


Tovább az archívumra