Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Adventi üzenet: most még fontosabb a szeretet megélése

Adventi üzenet: most még fontosabb a szeretet megélése

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A közöttünk lévő falak lebontásával készüljünk Jézus születésére – mondta Balog Gyula kanonok-plébános az első adventi gyertya meggyújtása előtt. Balog Gyula egyebek mellett arra is felhívta a figyelmet, hogy jelenleg nem halad jó irányba a világ, ezért a karácsonyra való készülődés közben az igazi szeretet megélése különösen nagy jelentőséget kap.

A Sound of Spirit közreműködése mellett gyújtották meg az első gyertyát a város adventi koszorúján. Az ünnepi eseményt a rossz idő miatt a Bori Mami étterem konferenciatermében tartották, ahol Balog Gyula kanonok-plébános arra hívta fel a figyelmet, hogy ma a világban a Bibliában leírt világvége jeleit vélhetjük felfedezni.

– Az ember nem akarja elhinni, hogy milyen rohanással rohan az emberiség a pusztulás felé is. A törvények felbontása, a természetbe való beavatkozás, az élet nem szent és a szenvedélyekről nem is beszélgettünk. Ez így sodródik és jelentheti a biblia nyelvében, hogy világvégi a hangulat. – mondta Balog Gyula, a Gyöngyösi Szent Bertalan Főplébánia kanonok-plébánosa.

Balogh Gyula kiemelte, ezekben az időkben még fontosabb, hogy a karácsonyra való készülődés során, őszinte és igaz szeretet vezesse az embereket, és Jézus útmutatásait megfogadva megpróbáljuk ledönteni az emberek között lévő falakat.

– Szépek a karácsonyi fények, ahogy kinézek az ablakon, és ez hozzátartozik az örömhöz, meg az ünnepre való készülethez, de olyan jó lenne, ha ez behatolna a szívünkbe és a lelkünkbe, hogy ott is gyúljanak fények, a szeretet fényei. Én azt gondolom akkor, hogy ez a néhány nap, ha elérkezik, úgy érkezünk el a szent naphoz, Jézus születésnapjához, ami a történelmet meghatározza, hogy öröm van a szívünkben, és azt mondom, hogy de jó kereszténynek lenni. – mondta a kanonok-plébános.

Az ünnepi esemény végén Balog Gyula és Hiesz György polgármester meggyújtotta az adventi időszak kezdetét jelentő első gyertyát.


Az Aktuális napi hírei (2021-11-29 )

Tovább az archívumra