Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Már lehet pályázni a TOP+ felhívásaira

Már lehet pályázni a TOP+ felhívásaira

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Október végén megjelentek az első pályázatok a TOP+ új pályázati ciklusában. Országosan mintegy 1700 milliárd forintnyi fejlesztést támogat Brüsszel, Heves megyében ebből összesen 67 milliárd forintnyi beruházás valósulhat meg. Az új ciklusban is lehetősége lesz akár Gyöngyösnek is pályázni, óvoda- és bölcsődefelújításra, útjavításra, vagy önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére.

A kiegészítő támogatással együtt összesen 67 milliárd forint jut a 2021. január elsején induló új pályázati ciklusban Heves megyének a Terület és Településfejlesztési Operatív Program + keretében.

Ezekre a pályázatokra jogosult többek között a Magyar Közút, a Heves Megyei Önkormányzat, a megyei kormányhivatal és a települési önkormányzatok. Október végéig hat pályázat jelent meg, ebben szerepelnek például országos közúthálózat felújítása mintegy 6,3 milliárd forintból, de megjelent a foglalkoztatási paktumra vonatkozó felhívás is, valamint akár Gyöngyös számára is fontos beruházásokat célzó pályázatok is.

– Megjelentek a települések számára fontos felhívások, beszélhetünk itt óvoda,- bölcsődeépítésről vagy felújításról, illetve az önkormányzati épületek energetikai fejlesztéseit célzó pályázati lehetőségekről, amelyekre a települési önkormányzatok lesznek jogosultak, hogy pályázatokat nyújtsanak be. – mondta Dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke.

Az elnök sikeresnek ítélte az előző pályázati ciklust, mint elmondta: a gazdaságfejlesztésben és a települési infrastruktúrában is jelentős javulás következett be, és bár vannak még futó projektek, maradtak kielégítetlen igények a városokban, falvakban, így Juhász Attila Simon abban bízik, hogy a most kezdődő ciklusban ezek is megvalósulhatnak.

– Akár az önkormányzati közutak, akár a csapadékvíz elvezetés, akár pedig az önkormányzat által biztosított közszolgáltatások intézményrendszere nagyon sok pénzt tud fogadni, és igyekszünk ebben az időszakban ezeket az igényeket kiszolgálni. – mondta Dr. Juhász Attila Simon.

Magyarországra összesen 1700 milliárd forint támogatás jut, amelyet a ciklus lezárása után, a pályázatok elszámolása után kap meg. A központi költségvetésben azonban ezt az összeget elkülönítették, így nincs akadálya a fejlesztéseknek.


Tovább az archívumra