Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 50 éve az orvosi pályán Dr. Faragó Tibor

50 éve az orvosi pályán Dr. Faragó Tibor

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Néhány hét kihagyás után ismét rendel Pálosvörösmarton Dr. Faragó Tibor háziorvos. Korábban egy szerződésmódosítás miatt szüneteltette praxisát a településen, ez idő alatt személyes ellátás igénye esetén, a Mátrafüreden működő rendelőjében fogadta betegeit. Gyöngyös város díszpolgára egyébként nemrégiben díszoklevelet vehetett át orvosdoktorrá avatásának ötvenedik évfordulója alkalmából.

Ötven éve gyógyít dr. Faragó Tibor, akit a jeles évforduló alkalmából a napokban díszoklevéllel tüntettek ki, ennek apropóján láttuk vendégül Nappali című műsorunkban. A mátrafüredi háziorvos tíz éve látja el a pálosvörösmarti betegeket is, ám nemrégiben átmenetileg szüneteltette helyi praxisát egy szerződésmódosítás miatt, december elsejétől érhető el újra a településen.

– Itt olyan szerződésmódosítás történt, ami tulajdonképpen bizonyos fenntartási költségeket jelentene, amit én abból a finanszírozásból, amit a NEAK ad, azt nem tudom biztosítani. A szerződésem az a munkabéremre szól csak, és itt kell majd közös nevezőre jutnunk. – mondta Dr. Faragó Tibor háziorvos.

Faragó Tibor nemrégiben orvosdoktorrá avatásának 50. évfordulója alkalmából díszoklevelet vehetett át. Nappali című műsorunkban elmondta: nagyon hálás, hogy az eddigi munkáját elismerték. Hozzátette: családi okok miatt, valamint tanára hatására választotta az orvosi pályát.

– Az egyik unokabátyám gyermekbénulást kapott, de átvészelte a vírusjárványt. Akkor fordult meg a fejemben, hogy az orvosi pályára megyek, de elég hosszú idő kellett ahhoz, hogy bejussak. Háromszor felvételiztem, a gyöngyösi gimnáziumban végeztem, humán tárgyakat tanultam. Somogyi Géza tanár úrnak a biztatására jelentkeztem az orvosi egyetemre. – mondta Dr. Faragó Tibor.

2016-ban megkapta Gyöngyös város legrangosabb elismerését, a Pro Civitate kitüntetést.
Munkájában azt vallja, hogy az ember egészét kell gyógyítani, mert hitre és szeretetre is szükségük van a betegeknek, nem csupán gyógyszerre.


Tovább az archívumra