Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Karácsonyi adománygyűjtést szervezett a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskola

Karácsonyi adománygyűjtést szervezett a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskola

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Közös adománygyűjtési akcióba fogott a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskola, a Gyerektextil webáruház és az Angyaltársak Segítő Összefogás. A gyerekek főként ruhákat, játékokat vittek a dobozokba, és több mint 60 ajándékcsomagot állítottak össze, hogy a szegényebb sorsúak is boldogan töltsék el a karácsonyt.

Kálváriás fiatalok énekeltek az iskola aulájában, ők azok, akik adományokat gyűjtöttek össze rászoruló gyerekeknek és felnőtteknek. A tanulók több mint 60 ajándékcsomagot készítettek.

– Iskolánk csatlakozott az adománygyűjtéshez, amelyet az Angyaltársak és Timár Tünde kezdeményezett, és nagy örömünkre szolgált az, hogy mi is tudjuk ebben támogatni őket. A feladat az volt, hogy dobozokba gyűjtöttek játékokat, ruhákat, külön fiúknak, lányoknak, felnőtteknek és rá kellett írni a dobozra, hogy kiknek adományozzák. – mondta Nagy-Füleki Renáta, a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskola intézményvezetője.

Az intézményvezető és az adományozásban résztvevők is fontosnak tartják, hogy már fiatal korban megtanítsák a gyerekeknek, hogy mennyire fontos az, hogy önzetlenül segítsenek másokon.

– Azért nagyon fontos, mert így mind a két oldal átérzi a karácsonynak és az ünnepnek a fontosságát. Átérzik azok a gyerekek, akik készülnek, csomagolnak, és azt hiszem, hogy szívüket, lelküket beleteszik ezekbe a dobozokba. Ezzel együtt azok a gyerekek is, akiknek így egészen biztos, hogy a karácsonyfa alá kerül ajándék. – mondta Kelemen Orsolya, az Angyaltársak Segítő Összefogás szóvivője.

A gyerekeket arról kérdeztük, hogy milyen csomagokat állítottak össze.

– Kis babát tettem bele, gyertyát meg mindenféle jó játékot. – Miért tartjátok fontosnak, hogy karácsonykor, meg egyébként is adományozzunk? – Azért, hogy boldoggá tegyük, őket. – nyilatkozta Sebestyén Viola és Trinyi Kira Fanni.

Janka is fontosnak tartja, hogy örömet okozzon szegényebb sorsú kortársainak.

– Én olyan csomagot állítottam össze, ami egy szegényebb gyereknek nincsen meg és ezzel örömet tudunk okozni. Azért jó adományozni, mert örömet tudunk okozni másoknak és jó, hogyha valaki boldog. – mondta Speck Janka.

A csomagokat már a hétvégén elkezdik kiszállítani, amik több helyen lelnek gazdára, de elsősorban nevelő- és lakásotthonokba szeretnék eljuttatni az ajándékokat.

Ezzel nem ért véget az adományozás a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskolában, ugyanis amellett, hogy ők segítettek másokon, az alsó tagozatos gyerekeket is meglepte a Mátraaljai Munkaadók Egyesülete a többi gyöngyösi alsós mellett. Orbán Tamás, az egyesület elnöke azt mondja, évek óta hagyomány náluk, hogy a kicsiket valamilyen módon meglepik az ünnepek közeledtével.

– Évekig színházi előadásokat szerveztünk a gyerekeknek, mozit, stb. Tavaly sajnos elmaradt a pandémia miatt, illetve az erre szánt pénzt a kórház kapta. De idén úgy gondoltuk, hogy melegítsük fel újra ezt a szép történetet, és egy olyan gondolat jutott eszünkbe, hogy egyszerre két legyet üssünk egy csapásra. Egyszerre segítjük az állatkertnek a működését és közben pedig a gyerekeknek is egy élményt adunk. Úgyhogy idén közel 1200 alsó tagozatos diákot hívunk meg a gyöngyösi állatkertbe egy biankó belépővel. – mondta híradónknak Orbán Tamás, a Mátraaljai Munkaadók Egyesületének elnöke.


Tovább az archívumra