Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Vitézi Rend tagjává fogadták a négyéves kisfiút

A Vitézi Rend tagjává fogadták a négyéves kisfiút

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Még csak négy éves, de már a Vitézi Rend tagjának mondhatja magát a gyöngyösoroszi Szatmári Vitéz László, akit Heves megyében elsőként avattak kadéttá, így a Vitézi Rend Ifjúsági tagozatának tagja lett. A Vitézi Rend Heves Megyei Törzskapitánysága az ifjú kadét óvodáját is támogatta, a gyöngyösi Szent Erzsébet Római Katolikus Tagóvodának eszközöket és játékokat adtak.

A névnapi köszöntéseket olvassa éppen a nemrég kadéttá avatott Vitéz édesanyja. November 2-án volt a névnapja, szeptemberben pedig a Vitézi Rend kadétjává fogadták a négyéves kisfiút. Édesanyja az interneten véletlenül találta rá a szervezetre, amely a Vitézi Rend nevet viseli, és amely időről-időre, vitéz– és kadétavatást tart.

– Három éve volt, akkor volt huszonkét hónapos, véletlenül a Facebook feldobta, hogy létezik ilyen, hogy Vitézi Rend és vitéz avatás lesz szeptember 25-én. Milyen kis viccesen jön össze a sztori, hogy Vitéz a neve, még én sem tudom, hogy mi az a vitézavatás, hát nézzük már meg. – mondta Budai Rolandné.

Ezután Vitéz édesanyja felvette a renddel a kapcsolatot, majd a vitézi cím várományosaként fogadták a rendbe. Büszkén tartja kezében kadét oklevelét Vitéz. Ez a kép már a kadétavatáson készült róla. „Olyan jó lenne, ha még több játék lenne az oviban!” – hangzott Vitéz kérése, miután a Heves megyei törzskapitányság úgy döntött, segít felfrissíteni az óvoda játékgyűjteményét.

– A Heves megyei vitéz urak megkerestek bennünket, hogy szívesen adományoznának óvodánknak, különböző tárgyi eszközöket, mint például írásvetítőt, fénymásolót a felnőttek számára, sok fénymásoló lapot kaptunk. A gyerekek játék eszköztára bővült, kirakójátékokkal, fajátékokkal, mesekönyvekkel, plüssfigurákkal és számos egyéb rajzeszközzel, aminek nap mint nap hasznát vesszük. – mondta Strumpfné Komjáti Erika, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda, Szent Erzsébet Római Katolikus Tagóvodájának vezetője.

Vitéz zeneiskolába is jár, gitározni tanul. Ha betölti a 18. életévét, megmarad az érdeklődése és rendszeresen részt vesz a Vitézi Rend feladataiban, programjain úgy kérheti majd a vitézzé avatását, és bekerülhet a rend kötelékébe.


Tovább az archívumra