Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Adományokat kaptak a cukorbetegek

Adományokat kaptak a cukorbetegek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A vakok- és gyengénlátók, valamint a gyermekek mellett a cukorbetegek segítését is feladatának tartja a Mátra Lions Club, amely a napokban harminckét csomagot vitt házhoz. Az összeállított küldeményt a helyi Cukorbetegek Egyesületének tagjai kapták. A csomagban található diabetikus édességek remélhetően megkönnyítik majd a karácsonyi készülődést az egyesület tagjainak.

Cukormentes keksz, feketeribizlis szörp és fontos tudnivalókkal teli diabétesz magazinok. Többek között ezek találhatóak az önkormányzat és a Lions Klub közös adományában.

– A Mátra Lions Klub megkereste a Cukorbetegek Egyesületét, és azóta kapcsolatot tart az egyesülettel, és több évre visszamenőleg a cukorbetegek napja alkalmából adományokat adunk át. Sajnos a pandémia nem tette lehetővé a személyes találkozást, ezért úgy döntöttünk, hogy a karácsony előtti napokban csomagokat adunk át a Cukorbetegek Egyesülete tagjainak, amit nagy szeretettel várnak. – mondta Rácz Klára, a Mátra Lions Club Diabétesz munkacsoportjának tagja.

A Mátra Lions Club jelképesen át is adta az adományokkal teli csomagot Tóth Györgynének, a Gyöngyös Városi Cukorbetegek Egyesülete elnökének, aki nagyon hálás az adományokért.

– 1993-ban alakult az egyesület, tehát 30 éves lesz jövőre, én 23 éve vagyok a vezetője, és azóta minden évben segít minket az önkormányzat, a Mátra Lions Club is legalább 20 éve. – mondta Tóth Györgyné, a Gyöngyös Városi Cukorbetegek Egyesületének elnöke.

Két csomagot már átvettek, a többit a diabétesz munkacsoport tagjai szállították házhoz a tagoknak.


Tovább az archívumra