Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kamerák buktatták le a szemetelőket

Kamerák buktatták le a szemetelőket

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Újabb négy alkalommal sikerült kézre keríteniük illegális szemetelőket a városrendészeknek a Durándában. Járőrözések alkalmával lettek figyelmesek újabb nagy mennyiségű hulladékra, a köztéri kamerák képei alapján pedig gyorsan beazonosították a szabálysértőket, akik ellen feljelentést tettek a rendőrségen.

Ismét bebizonyosodott, hogy szükség van a közterületeken elhelyezett kamerákra Gyöngyösön. Még tavaly decemberben köztéri ellenőrzések során újabb illegális szemétlerakókra lettek figyelmesek a városrendészek a Durándai városrészen, a kamerák segítségével pedig sikerült kézre keríteniük a szabálysértőket.

– A kollegáknak olyan jó helyismerete van a városban, hogy szinte azonnal be tudják azonosítani arcról, ki, hova tartozik, és minden egyes körzetben vannak segítőink is, a Szomszédom a felügyelő program erre is hivatott, hogy közelebb kerüljünk a lakossághoz, és nagyon sok esetben ők adnak nekünk érdemi információt. – mondta Ferenczy Dániel, a Városrendészeti Igazgatóság igazgatója.

Gumiabroncs, vödrök, takarók-szinte minden van itt a két ház között. Mint megtudtuk, nem feltétlenül az a probléma, hogy a lakók nem fizetnek a szemétszállításért, hanem hogy sok esetben több hulladékot termelnek, mint amennyire fizetnek, vagy olyan szemetük van, amelyet egyébként el sem szállítanának. Ebben a körzetben ez gyakran okoz problémát, ennek az eredménye látható a patakban, vagy üresen álló területeken.

– Elmondható, hogy a városban ott a legjellemzőbb az illegális szemétlerakás, ezt a tavalyi évben sikerült kiszorítanunk a külterületről, ebben a mezőőröknek volt nagy szerepük, most viszont ismét előfordul, hogy egy-két esetben raktak le hulladékot a körzeten belül. – mondta Ferenczy Dániel.

A gyakori járőrözés, és a városban felszerelt több mint száz kamera azonban a legtöbb esetben eredményt hoz. A decemberi négy alkalom után a városrendészek feljelentést tettek a rendőrségen.


Tovább az archívumra