Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jól halad a Mátrafüredi parkerdő fejlesztése

Jól halad a Mátrafüredi parkerdő fejlesztése

Félúthoz érkezett a Mátrafüredi parkerdő fejlesztése. A kivitelező novemberben kezdte a két játszótér, a tanösvény és a tornapálya munkálatait, várhatóan április 6-án pedig már birtokba is veheti ezeket a lakosság. Mivel nagy az igény a játszóterekre, a régi is megmarad, így az önkormányzat szerint a füredi park minden korosztály igényét ki tudja elégíteni.

Még szalaggal van körbekerítve ez a rész a focipálya mellett, hamarosan azonban kisgyerekek játszanak majd a területen, itt épül meg ugyanis az Öreg néne őzikéje nevet viselő játszótér. Az itt helyet kapó játszóelemek egy része már a kivitelezőnél van. November óta az eséscsillapító gumiburkolat előkészítése, illetve az eszközök telepítésének alépítményi munkálatai valósultak meg. Ha kicsit odébb sétálunk, már néhány játszóelemet is láthatunk. Ez a nagyobb gyermekek számára készül.

– Ősszel találkoztunk a munkaterület átadáson, azóta a kivitelező a munkákat elkezdte, és az ünnepek alatt elértek az 50%-os teljesítéshez. Ez a helyszínen nem teljesen látható, ugyanis több eszköz letárolásra került a téli időszakra, amelyeket már beszereztek. – mondta Juhász Katalin, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóság igazgatója.

Amint az időjárás engedi, a helyükre teszik a játékokat. Nem csak a játszóelemeket, hanem egy védőházat, padokat és asztalokat, szemeteseket, kerékpártárolókat és információs táblákat is kihelyeznek.

– Ez a beruházási rész közel 90 millió forintba kerül, ennek nagy része, közel 90%-a uniós támogatás, és a jelenlegi tervek szerint a tervezett befejezés, az április elején lesz. – mondta Juhász Katalin.

Az újak mellett megmarad a régi játszótér is, hisz akkora az igény, hogy az önkormányzat bízik abban, hogy a fejlesztésnek köszönhetően minden korosztályt kielégítő parkerdő jön létre.


Tovább az archívumra