Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Többen zenélnek, nagyobb a hangszerboltok forgalma

Többen zenélnek, nagyobb a hangszerboltok forgalma

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Jelentősen megnőtt a kereslet a hangszerek és bizonyos stúdiótechnikai berendezések iránt a világjárvány kirobbanása óta. A pandémia miatt bevezetett megszorító intézkedések miatt többen új, otthoni hobbit kerestek, így sokan zenélni kezdtek. A hangszergyártók és kereskedők azt mondják: a legkelendőbb árucikkek a gitárok és a mikrofonok voltak.

„A próbateremben sokkal több idő van most zenélni, mivel, hogy sokkal kevesebb fellépés van ebben az időszakban.” – Ilyen hatással volt a zenészekre a világjárvány egy gyöngyösi hangszerbolt vásárlója szerint. De nem csak a próbatermekben, hanem az otthonokban is nagyon sokan döntöttek úgy, hogy hangszereket vásárolnak és zenéléssel ütik el az időt.

– Az emberek nagy része, hogy bezárkózott, talált rá időt, hogy megtanuljon zenélni. – mondta Répás Géza, a Hangszer ABC tulajdonosa.

Répás Géza, a Hangszer ABC tulajdonosa is úgy látja, hogy a világjárvány hatására bizonyos árucsoportok iránt jelentősen megnőtt a kereslet.

– A covid alatt a legjobban a klasszikus gitárok fogytak, de jól fogytak és népszerűek voltak az akusztikus gitárok, az elektromos gitárok és azon kívül még a stúdiótechnika. A mikrofonok és a hangkártyák. – mondta Répás Géza.

A multimédiás tartalmak gyártása is jelentősen megugrott a világjárvány idején, a zenei felvételek rögzítéséhez pedig a hangszer mellett, szükség volt, legalább egy mikrofonra is.

– Főleg azért, mert ugye ott van a Youtube, a Twitch, ezek most ugye megindultak, ehhez kell valami hangrögzítő eszköz, illetve az interface-ben a gitárokat, ha otthon szerették volna felvenni. Akkor arra, gyakorlatilag ez a legolcsóbb és legjobb megoldás. – mondta Polgár Péter, a Hangszer ABC eladója.

Polgár Péter hozzátette, nem csak a zenészek, hanem a youtuberek és podcast-ok készítői is rendelnek hangrögzítő berendezéseket. Ahhoz, hogy otthon jó minőségben tudjunk rögzíteni, 30 és 50 ezer forinttól kezdődően lehet mikrofont vásárolni. Az akusztikus gitárok 15 ezer forinttól kezdődnek, elektromos gitárt pedig 50 ezer forinttól is vásárolhatunk.


Tovább az archívumra