Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Január elsejével a megyék az eddigi intézményfenntartás helyett a területfejlesztési források felosztását kapják feladatul

Január elsejével a megyék az eddigi intézményfenntartás helyett a területfejlesztési források felosztását kapják feladatul

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Erről egyeztek meg nemrég a megyei közgyűlések elnökei Orbán Viktor miniszterelnökkel. A tervek szerint a kormányhivatalok működtetik tovább a mai megyei intézményrendszert.

Teljes fordulat jöhet Heves megye közgyűlési tennivalóiban. Az új önkormányzati törvény még nincs készen, de van, ami már eldöntöttnek látszik: ezeket az intézményeket is a megyei kormányhivatal működtetheti a jövő év elejétől. A megyei közgyűlések elnökei erről állapodtak meg nemrég a miniszterelnökkel folytatott megbeszélésükön.

A megyei közgyűlések döntési lehetőségei ezután a területfejlesztési pénzek elosztásában merülnének ki a tervek szerint. Mint ismert, a területfejlesztés ma regionális szinten folyik, ezt osztanák fel megyei hatáskörökre. A megyék pedig a kormányhivataloknak adnák át az intézményrendszerük fenntartását, mondja a közgyűlés elnöke.

Egyetlen nap alatt, jövő év január elsején lezajlana az átadás-átvétel. A mai Regionális Fejlesztési Tanácsokat azonban egyelőre fenntartanák 2012-ben is, hiszen ezek átalakítására az Európai Uniónak is áldását kell adnia – tudtuk meg Szabó Róberttől.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-08-31 )

Tovább az archívumra