Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A domoszlói általános iskolában megújult informatikai környezetben kezdődhet meg idén a tanítás

A domoszlói általános iskolában megújult informatikai környezetben kezdődhet meg idén a tanítás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az elnyert TIOP-os pályázatnak köszönhetően több millió forint értékű informatikai eszközökkel gazdagodhatott a település iskolája. Az új eszközök használatát először a tanároknak kellett elsajátítaniuk.

Az interaktív táblákat beüzemelő informatikai szakember ezúttal a tanárokat ültette az iskolapadba. A rendkívüli tanórára azért volt szükség, mert Domoszló Község Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Tervhez benyújtott TIOP pályázaton több mint 6 millió forintot nyert el, informatikai eszközfejlesztésre. Az elnyert fejlesztési projekt teljes összege vissza nem térítendő támogatást jelent a domoszlói általános iskola számára.

De az elnyert összegből nemcsak táblákra futotta. A megvalósuló fejlesztés 3 darab iskolai multimédiás személyi számítógépet, valamint 4 darab tantermi csomagot is magába foglal. Ez utóbbi tartalmazza azt a 4 interaktív táblát, projektort és a hozzá tartozó laptopokat is, melyek használatának az oktatására került sor ezen a napon/a tanévkezdés előtt.

A tervek szerint az új eszközök az oktatás élvezetesebbé tételét szolgálják majd. A korszerű eszközöket a tanulók 2011 szeptemberétől induló tanévben használhatják először.

Berzsényi Gergely


Az Aktuális napi hírei (2011-08-31 )

Tovább az archívumra