Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Több mint egy tucat hátrányos helyzetű és megváltozott munkaképességű munkavállaló helyezkedett el egy TÁMOP pályázat támogatásával létrejött Megértés program segítségével, amelynek során a résztvevők hathónapos képzést kaptak, majd munkába álltak –

Több mint egy tucat hátrányos helyzetű és megváltozott munkaképességű munkavállaló helyezkedett el egy TÁMOP pályázat támogatásával létrejött Megértés program segítségével, amelynek során a résztvevők hathónapos képzést kaptak, majd munkába álltak –

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az uniós program tapasztalatait a fővárosban megrendezett zárókonferencián értékelték a szakemberek.

Vidák Renátát szerkesztőként és a Roma Magazin műsorvezetőjeként ismerhették meg nézőink. Õ is egyike annak a tizenöt embernek, akik az európai unió támogatásával létrejött Hatyaripe – Megértés program keretében kaptak OKJ-s szerkesztői, rendezői vagy utómunka-asszisztensi képzést, majd helyezkedtek el szerkesztőségeknél.

A programban mozgáskorlátozottak és roma származásúak vehettek részt, kolléganőnk az utóbbiak csoportjához tartozik – mint a hétvégi budapesti programzáró ünnepségen elmondta: származása miatt gyakran sokszorosan kell teljesítenie.

Televíziónk főszerkesztője az eseményen arról beszélt, a program egy lépést jelent az elfogadóbb társadalom megteremtése felé vezető úton.

A programban résztvevők – Renátához hasonlóan – városi televízióknál, on-line tartalomszolgáltatónál találtak munkát, de van aki gazdasági szervezetnél helyezkedett el, ma pedig már a gyakorlatban is bizonyítják, hogy megállják a helyüket a nyílt munkaerőpiacon is.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2011-12-12 )

Tovább az archívumra