Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Átalakuló utalványi rendszer és változó összegű Cafeteria juttatás: a jövő év se a munkavállalói, se a munkaadói oldaláról nem hoz egyértelműen kedvező változásokat a béren kívüli juttatások rendszerében

Átalakuló utalványi rendszer és változó összegű Cafeteria juttatás: a jövő év se a munkavállalói, se a munkaadói oldaláról nem hoz egyértelműen kedvező változásokat a béren kívüli juttatások rendszerében

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Munka Törvénykönyve is számos alapvető pontjában változik meg jövőre.

A Heves megyei Kereskedelmi és Iparkamara legutóbbi Könyvelői Klubjának középpontjában két alapvető kormányzati tervezet állt: egyrészt a Cafetria rendszer átalakítása, másrészt a Munka Törvénykönyvének tervezett változtatásai.

Az étkezési juttatás összegében csökken, formájában pedig jelentősen átalakul.

A SzÉP Kártya, vagyis a Széchenyi Pihenő Kártya váltja fel az üdülési csekk eddigi formáját.

A tervek szerint 3 alszámlája lesz a SzÉP kártyának: egyrészt a Szálláshely számla évi 225e Ft-ig; Szabadidő számla évi maximum 75e Ft-ig; és a Vendéglátás számla, mely az eddigi melegétkezési utalványoknak feleltethető meg, évi 150e Ft-ban maximálva azt. Létrejön az Erzsébet utalvány is, ami leginkább a hidegétkeztetési juttatás 2012-es megfelelője.

A kormány elfogadta ugyan az új Munka Törvénykönyv tervezetét, így az Országgyűlés már térgyalta, de a sok módosító javaslat és a további tiltakozó beadványok miatt elhalasztotta annak hatályba léptetését, várhatóan 2012. július 1-ig. Annyi már most is látszik azonban, hogy több kötelessége és valamivel kevesebb joga lesz a munkavállalóknak.

Berzsényi Gergely


Az Aktuális napi hírei (2011-12-12 )

Tovább az archívumra