Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A 2011-es évet átlag feletti drágulás jellemezte Magyarországon

A 2011-es évet átlag feletti drágulás jellemezte Magyarországon

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A benzintől az élelmiszereken át szinte minden termék ára emelkedett. A legnagyobb áremelkedést 42 %-kal a cukor érte el. Idén az áfa és benzinár emelkedés ellenére a cukor még a tavalyi áron kapható. Az elkövetkezendő hónapokban azonban drágulásra kell számítanunk.

Egyelőre még tavalyi áron kapható a cukor. A bevásárlóközpontok és kisboltok polcai hamar kiürülnek, annak ellenére, hogy tavaly 42 % -al emelték az árát. Az újabb áremelkedések hatására várhatóan a cukor is drágul majd a megkérdezettek szerint.

A szupermarketek gyakran olcsóbban adják a terméket, mint a kisebb boltok. Ezt sokan ki is használják. Vannak azonban olyanok, akik ragaszkodnak a helyi kis boltokhoz, még akkor is, ha többet kell fizetniük. Az ár, a minőség, és hogy magyar termék legyen. Többek között ezeket tartják a legfontosabbnak a megkérdezett vevők.

Az elmúlt évek alatt számos cukorgyár bezárt, aminek a következménye, hogy szükségleteink kétharmadát importból tudjuk csak fedezni. A 90-es években még 12 cukorgyárunk volt, mára már csak a kaposvári maradt.

Függetlenül a drágulástól, az emberek kénytelenek lesznek majd megvenni. A kaposvári gyár jelenleg képes Magyarország cukorellátását fedezni. Úgy tudjuk, 2014 előtt nem lesz újabb cukorgyár.

Szőlősi Szabina


Az Aktuális napi hírei (2012-01-16 )

Tovább az archívumra