Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Február végéig regisztrálniuk kell a vállalkozásoknak az Iparkamaráknál. Ez évenként 5000 Ft-ba kerül

Február végéig regisztrálniuk kell a vállalkozásoknak az Iparkamaráknál. Ez évenként 5000 Ft-ba kerül

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Többek közt erről és egyéb vállalkozásokat érintő változásokról is tájékoztatást tartottak a Könyvelői Klub gyöngyösi rendezvényén a megyei iparkamara szakemberei.

A kamarai törvény módosítása értelmében az egyéni és társas vállalkozások március 1-ig kötelesek nyilvántartásba vételüket kezdeményezni a székhely szerinti területi kereskedelmi és iparkamaránál. A gyöngyösi Könyvelői Klub rendezvényén, a kamarai regisztrációról is tájékoztatták a HKIK szakemberei. A törvénymódosítás nem érinti a mezőgazdasági tevékenységet folytató vállalkozásokat. A regisztráció díja 5 ezer Ft, ha ezt valaki nem fizeti be, köztartozásnak minősül. Fülöp Gábor a HKIK főtitkára elmondta, a regisztráció lényege, a gazdaság kifehérítése. A jogalkotók célja, az üzleti tanácsadás gazdasági, pénzügyi, adózási kérdésekben, partnerközvetítés, pályázati tájékoztatás. Lényeges továbbá, hogy a regisztráció önmagában nem jelent kamarai tagságot, az továbbra is önkéntes marad.

Pásztor Csilla


Az Aktuális napi hírei (2012-01-16 )

Tovább az archívumra