Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Elkészült a tavaly történt közlekedési balesetek összegzése a megyei rendőrségnél

Elkészült a tavaly történt közlekedési balesetek összegzése a megyei rendőrségnél

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Eszerint csökken a balesetek száma, több okból is: szigorodnak a jogszabályok és a büntetések, és hatásos a balesetmegelőzési propaganda is. A jelentés alapján nem szabad elfelejteni azt sem, hogy egyre drágul az üzemanyag, tehát kevesebben ülnek autóba.

Heves megyében 460 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2011-ben, köztük 25 halálos karambol. Az egyik egy siroki baleset volt, ahol egy autó zuhant a Tarnába – ketten haltak meg. Gyöngyös környékén csaknem másfélszáz karambol végződött tavaly személyi sérüléssel, tudtuk meg Soltész Bálint sajtóreferenstől.

A baleseti okokat tekintve a régi trendek érvényesek: továbbra is a sebesség hibás megválasztása áll az élen, ezt követi az elsőbbség meg nem adása, majd a kanyarodási szabályok megszegése. A legtöbb karambolt autósok okozták, csaknem 50 esetben pedig a motorosok hibáztak. Szembetűnő, hogy egy év alatt 56 %-kal emelkedett az időskorúak által okozott esetek száma.

A súlyos balesetek számának csökkenése leginkább a szigorodó jogszabályok eredménye a rendőrök szerint, de ugyancsak hatással lehetett a statisztikai mutatókra a rendőrség aktív baleset-megelőzési tevékenysége. A kedvezőbb adatokban szerepet játszhatott az üzemanyagárak emelkedése is, ami miatt érezhetően kevesebb a gépjárművek száma az utakon – jegyzi meg a jelentés.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2012-01-16 )

Tovább az archívumra