Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Eddig 120 ezer aláírást gyűjtött össze az LMP a négykérdéses népszavazás kiírásához szükséges 200 ezerből, a maradékot hétfőig kell összeszedniük

Eddig 120 ezer aláírást gyűjtött össze az LMP a négykérdéses népszavazás kiírásához szükséges 200 ezerből, a maradékot hétfőig kell összeszedniük

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kukorelly Endre, a párt országgyűlési képviselője Gyöngyösön azt mondta: bízik benne, hogy határidőre összegyűlnek az aláírások.

Kukorelly Endre, az LMP országgyűlési képviselője is besegített Gyöngyösön az

aláírásgyűjtésbe. A pártnak hétfőig kell összegyűjtenie a szükséges aláírásokat, hogy a négy kérdésben kiírják a népszavazást. Az LMP azt szeretné elérni, hogy az álláskeresési járadék folyósításának időtartamát emeljék vissza 260 napra; hogy ne lehessen 100 napnál hosszabb próbaidőt kikötni, és, hogy a szabadság kétharmadát a munkavállaló kérésnek megfelelően kelljen kiadni. Kukorelly Endre szerint sokakat meg tudtak szólítani a kérdésekkel, amelyek közül a képviselő a negyediket tartja a legfontosabbnak: ez arról szól, hogy a tankötelezettség továbbra is 18 év maradjon.

Kukorelly Endre azt mondta: bízik benne, hogy a hátralévő két napban összejön a szükséges számú aláírás. A párt aktivistái eddig mintegy 120 ezer szignót gyűjtöttek, ebből több ezret Heves megyében.

Ehhez még nyolcvanezer szignóra van szükség – hogy ez hétfőig összejöjjön, az ellenzéki párt egész hétvégén gyűjti majd az aláírásokat, így a gyöngyösi piacon is folyamatosan jelen lesznek az aktivisták.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2012-03-30 )

Tovább az archívumra