Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 13. alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Tudományos Napokat a Károly Róbert Főiskolán

13. alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Tudományos Napokat a Károly Róbert Főiskolán

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az intézmény 50. jubileumi évében különösen fontos a konferencia megrendezése, hiszen ekkor lehet számba venni az elért eredményeket, mérlegelni a befektetett munkát, s annak megtérülését – hangsúlyozták egyöntetűen a szervezők.

Társadalmi témájú, gazdasági és üzleti vonatkozású valamint természeti-környezeti tartalmú előadások: e köré a három nagy témakör köré szervezték a főiskola szakemberei a tudományos konferenciasorozat idei témáit.

Zöldgazdaság és versenyképesség: olyan célkitűzések, melyek a fenntartható fejlődés égisze alá tartoznak. Ez az a kutatási-innovációs irány, amely miatt a világ számos pontjáról érkeztek a főiskolára a szakemberek, tudósok.

Kiderült, hogy a gazdasági válság hosszú távú útitársunkká szegődött, és nemigen találjuk erre a kihívásra a megfelelő választ se makro-, se mikroszinten. A tudomány feladata ezeknek a kihívásoknak az értelmezése és a megfelelő válaszok megkeresése, amelyek makro- és mikroszinten egyaránt használható útbaigazítást adhatnak a döntéshozók számára. – hangsúlyozta Dinya László előadásában.

Berzsényi Gergely


Az Aktuális napi hírei (2012-03-30 )

Tovább az archívumra