Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Második alkalommal jutalmazták nívódíjjal a gyöngyösi Károly Róbert Szakképző Iskolában működő Leonardo da Vinci programot

Második alkalommal jutalmazták nívódíjjal a gyöngyösi Károly Róbert Szakképző Iskolában működő Leonardo da Vinci programot

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A program célja a szakképzés fejlesztése.

2007 után idén újra nívódíjjal jutalmazták a gyöngyösi Károly Róbert Szakképző Iskolában működő Leonardo da Vinci programot. A 10 éve útjára indított programnak köszönhetően összesen az intézmény több mint 100 tanulója tölthetett el külföldön egy hónapos szakmai gyakorlatot. Ahhoz, hogy a diákok hasznos segítséget jelentsenek a külföldi partnereknek, már itthon el kell kezdeniük a felkészülést.

Az iskola a program indulásakor még csak Finnországgal állt kapcsolatban. Azóta a gyakorlati helyet biztosító országok listájára felkerült Olaszország, Spanyolország, Németország, Ausztria és Lengyelország is. Az elmúlt 10 év alatt pedig a jól teljesítő diákok közül többen is lehetőséget kaptak arra, hogy visszatérjenek dolgozni korábbi gyakorlati helyükre.

Csókáné Kálmán Éva hozzátette, amellett, hogy a programnak köszönhetően egy hónap alatt fejlődik a diákok nyelvtudása, a külföldi gyakorlat sokat segíthet később az elhelyezkedésben.

Nagy Réka


Az Aktuális napi hírei (2012-05-15 )

Tovább az archívumra