Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ismét kitakarították a Mátrát a Kékes Turistaegyesület tagjai és a hozzájuk csatlakozott aktivisták

Ismét kitakarították a Mátrát a Kékes Turistaegyesület tagjai és a hozzájuk csatlakozott aktivisták

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szemétszüretet 10 éve rendszeresen tartanak, évente két alkalommal. Ezeken az elmúlt egy évtized alatt több mint 2000-en vettek részt. Tapasztalat szerint évről évre kevesebb szemetet kell összeszedniük a Középső-Mátrában.

„A tiszta Mátráért” számukra nem csak szlogen. A legtöbb résztvevő évek óta rendszeresen eljön a nagy szemétszüretre. Úgy vélik, saját példájukkal kell utat mutatni azoknak a természetjáróknak, akik felelőtlenül eldobálják a szemetet. Ilyenekből – a hátrahagyott hulladék alapján elmondható – szerencsére egyre kevesebb van.

Ezúttal a mintegy 100 aktivistával a Vörösmarty turistaház és Mátrafüred közötti szakaszt tisztították meg. Amikkel idén sem tudtak mit kezdeni, azok az autógumik.

Az erdészettel való együttműködés lenne az alapja annak, hogy a Mátra tartósan tiszta is maradhasson – állítják a turisták. Ehhez azonban a szemétgyűjtők elhelyezését és rendszeres ürítését is meg kellene oldani.

Az egyik megoldás az lenne, ha valakik felvállalnák egy-egy adott útvonal havonta történő rendben tartását. A másik, ha az erdészet tudna forrást találni arra, hogy a karban tartsa a szemétgyűjtő helyeket.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2012-05-15 )

Tovább az archívumra