Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Évet értékeltek a munkaadók

Évet értékeltek a munkaadók

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyöngyösnek is lehetőséget jelenthet az országba betelepülő nagytőke – bár vannak strukturális problémák. A belső piac és az egyensúly megteremtése elengedhetetlen a jól működő gazdaság megteremtéséhez. – Minderről Báry Péter, a Mátraaljai Munkaadók Egyesületének elnöke beszélt a tagoknak, partnereknek és a sajtó munkatársainak szervezett évértékelő vacsorán.

Már régi hagyománya a Mátraaljai Munkaadók Egyesületének, hogy november végén, december elején disznóvágást rendez. Idén – a szombati munkanapnak köszönhetően – a disznóvágás ugyan elmaradt, de a disznótoros vacsora nem. Báry Péter, az egyesület elnöke hangsúlyozta: bár térségünkben rengeteg kiváló vállalkozás és vállalkozó van, a válság még közel sem ért véget. Gyöngyös is alapvető strukturális gondokkal küzd: az elmúlt években gyakorlatilag nem javult a belső egyensúly, nem alakult ki az összerendelt mátrix-szerkezet, és nincsenek új beruházások sem a térségünkben. Az országba települő nagytőke azonban nekünk is lehetőséget jelenthet.

Báry Péter szerint a kecskeméti Mercedes beruházás néhány éven belül jelentős lehetőségeket hozhat Gyöngyösnek, s kiaknázatlan lehetőségeket lát a Mátra turisztikájában is.


Tovább az archívumra