Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vidróczki: új ötven év kezdődött

Vidróczki: új ötven év kezdődött

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Karácsonyi táncgálával zárta 50. jubileumi évét a Vidróczki Néptáncegyüttes. A kétórás műsorban, melyben idén is fellépett az összes aktív korosztály, az ünnepi szokások mellett a hangsúly arra esett, hogy megmutassák, milyen is a jelenlegi Vidróczki.

Ez már a harmadik nagy gálája volt a Vidróczki Néptáncegyüttesnek ebben az évben. A tavaszi Csodaszarvas-bemutató és az augusztusi, több generációt felvonultató gálaműsor után az együttes szerette volna méltóan lezárni ötvenedik, jubileumi évét.

A Vidróczki Néptáncegyüttes fiatal művészeti vezetője, Gyurka Gergely szerint a jubileumi év szokatlanul nagy terhelése tovább edzette a csapatot. A szakember szerint csodálatos, élményteli munka elővenni a régi koreográfiákat, régi együttes-vezetők mai napig fantasztikus koreográfiáit.
És persze újakat alkotni. Még lendületesebbeket, még fiatalosabbakat.
Erről már Ombódi András, az együttes vezetője beszélt, mondván: a Vidróczki igyekszik megújulni és előre haladni. Az 50 év az egyfajta alap, amelyre építhetik a következő ötven évet. Mindezt azonban a régi értékek megőrzésével.

A néhány napja Prima díjat kapott Halmos Béla, aki 1982 és 1989 között volt az együttes zenekari vezetője, azt mondja jó úton haladnak.

– Az a munka, amit elkezdtünk 40-50 ével ezelőtt, Tímár Sándor és mások is, meghozza a gyümölcsét. Olyan mértékig, hogy itt az apróktól kezdve, akik olyan produkciót adtak elő már a karácsonyi köszöntőkkel, mindennel, teljesen meggyőző, egyértelmű, hogy jó úton haladunk – vélekedett Halmos Béla.

Tímár Sándor ugyancsak öt évig volt az együttes művészeti vezetője. Munkássága mély nyomokat hagyott a Vidróczkin.

– Nagyon örülök annak, hogy a magot jól hintettem el, mert olyan értékek teremtődnek itt a színpadon, amin megdöbbenek. Sokszor hivatásos táncegyüttesek se tudnak ilyet produkálni, amit ez az együttes produkál – méltatta az együttest Tímár Sándor.
Méghozzá mindezt saját erejéből, saját vezetőivel, akiknek a munkássága egymásra épül. Ezt elismerve, őket – id. Zeltner Imre örökös elnököt és Ombódi András együttesvezetőt – köszöntötték a táncosok az évadzáró gála végén.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. 5. rész
14:58
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Megyek az úton
15:03
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. 6. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:14
Gasztronómia a Mátrában - kisfilm
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:41
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:07
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság