Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mátrai áramszünet: bérlettel, itallal kárpótolták a vendégeket

Mátrai áramszünet: bérlettel, itallal kárpótolták a vendégeket

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Milliós károkat okozott szerdán a felső Mátrában egy közel egy napos áramszünet. A lakosokat, a szolgáltatókat, valamint a térségben üdülőket is érintő problémát az okozta, hogy a hó súlya alatt leszakadtak a felsővezetékek.

Csütörtökön már működtek a sífelvonók és a beléptető kapuk is a Mátraszentistváni Síparkban. Szerdán egy áramszünet miatt szinte minden szolgáltatás szünetelt a park területén. A síelők reggel még tudtak napi bérletet vásárolni. Az áramingadozás azonban a gépeket sem kímélte, így a felvonók sem működtek – az üzemeltető azt mondja, több mint egymillió forintos kár érte őket. Kőrösi Gergő azt közölte: a síelők egy részének vissza kellett fizetniük a bérlet árát. Azok pedig, akik elfogadták az ajánlatunkat, ingyen síbérletet kaptak egy későbbi időpontra. Az áramingadozás a számítógépeket, a WIFI-t és a beléptető rendszert is károsította.

A több szállodát és a Mátraszentistváni Síparkot is érintő kellemetlenségeket az ÉMÁSZ az időjárással magyarázza. Több nagy faág tört le a hó súlya alatt.
Boros Norbert, az ELMÛ-ÉMÁSZ sajtószóvivője érdeklődésünkre elmondta: a hibaelhárítást a lakosságot, valamint a közintézményeket érintő szolgáltatások helyreállításával kezdték. A sípark és a helyi szállodák csak ez után következtek. Hozzátette azt is: kártérítést nem követelnek az ÉMÁSZ-tól, ám a sípark üzemeltetőjével, valamint a többi szállodatulajdonossal azt tervezzük, hogy tárgyalunk az ÉMÁSZ-szal annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhasson ilyen elő.

Bár a szolgáltatók igyekeztek kárpótolni a vendégeket a kellemetlenségekért, arról, hogy ők számíthatnak-e bármilyen kártérítésre, egyelőre nincs információnk.


Tovább az archívumra