Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tűzoltó-laktanya: kicsi, és rossz helyen van

Tűzoltó-laktanya: kicsi, és rossz helyen van

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Minél hamarabb el kellene költöztetni a gyöngyösi tűzoltó-laktanyát a katasztrófavédelem helyi vezetői szerint. A 100 éves épületet a tűzoltók kinőtték, és az elhelyezkedése sem szerencsés. Létezik országos laktanya-fejlesztési program, amelyhez akár Gyöngyös is csatlakozhatna.

A tűzoltóknak 120 másodperc alatt kell elhagyniuk a laktanyát, azonban ez nehezen megy, ha messze vannak a hálóhelyiségek, ha nehezen nyílik a kapu, ha centizni kell az autók kiállásánál, és a zsúfolt belvárosban a forgalommal is meg kell küzdeni. Pedig Gyöngyösön ez a helyzet. A száz évvel ezelőtt, még lovaskocsikra \”méretezett\” laktanyát kinőtte a tűzoltóság. Pedig a helyiségek minimális méretét BM-rendelet írja elő. Ennek a gyöngyösi laktanya az utóbbi évek létszámfejlesztései miatt már nem felel meg, és a szereket sem tudják optimálisan elhelyezni – mondta Dr. Zólyomi Géza, a gyöngyösi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője.

A katasztrófavédők szerint így elengedhetetlen, hogy a gyöngyösi szervezetnek új helyet keressenek, ezért fordultak Balázs József országgyűlési képviselőhöz, aki szerint van esély arra, hogy a gyöngyösi laktanya is bekerülhessen egy országos programba, amely kifejezetten laktanyafejlesztésre irányul, és a gyöngyösi szervezet a feltételeknek is megfelel.

A katasztrófavédelem gyöngyösi vezetői az önkormányzatot is megkeresték gondjukkal, Zólyomi Géza Bozsik István alpolgármesterrel egyeztetett a kérdésben. Bozsik István televíziónkhoz eljuttatott közleményében azt írja: Gyöngyös önkormányzata segítségére lesz a megyei katasztrófavédelemnek abban, hogy a városban megtalálják azt a legoptimálisabb helyszínt, ahol az új tűzoltólaktanya kialakítható.


Az Aktuális napi hírei (2013-01-17 )

Tovább az archívumra