Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Közvilágítás és városrehabilitáció: újabb pályázatokra készül Gyöngyös

Közvilágítás és városrehabilitáció: újabb pályázatokra készül Gyöngyös

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Folytatni kívánja szociális városrehabilitációs beruházását Gyöngyös önkormányzata. A város képviselő-testülete hétfői rendkívüli ülésén döntött a második ütem pályázatának benyújtásáról. A képviselők energetikai beruházásokról és az ipari park fejlesztéséről is határoztak.

A gyöngyösi képviselő-testület hétfő délután több pályázat benyújtásáról is döntött. Ezek közül az egyik legjelentősebb a szociális városrehabilitáció második ütemére benyújtandó pályázat volt. A tervezett 400 millió forintos beruházás azokban az utcákban folyna, amelyek a beruházás első üteméből kimaradtak, valamint tartalmazza az észak-nyugati városrész 12 bérlakásának felújítását. A program lehetőséget adna az Urbán-templom részleges felújítására, amelyhez az önerőt a Gyöngyös Felsővárosi Római Katolikus Egyházközség biztosítaná, amely konzorciumi partnerként venne részt a projektben. A templom környéki, önkormányzati tulajdonú zöldterület felújításához szükséges fedezetet az idei költségvetésben tervezték meg. A pályázat benyújtási határideje február 15-e, ha az önkormányzat sikeresen szerepel, a támogatáshoz önerőt nem kell biztosítania.

A képviselő-testület döntött energetikai pályázatok benyújtásáról is: a 85 millió forintos projekt a Visontai úti önkormányzati ingatlanokat és egy telefonközpontot érintene. Az önkormányzat közel 500 millió forintból korszerűsítené közvilágítási rendszerét, a 15 százalékos önerőt igénylő beruházás keretében LED-es izzókra cserélnék a köztéri lámpákban lévő világítótesteket, amely jelentős energia-megtakarítást jelentene, így a beruházás két-három év alatt megtérülne.

A képviselő-testület zárt ülésen tárgyalt a gyöngyösi ipari park fejlesztésére vonatkozó javaslatról. A Gyöngyösi Ipari Park Fejlesztő Kft. javaslatára a grémium úgy döntött: ha a társaság megépíti az ipari park és a szennyvíztisztító telep közötti csatornát, akkor a cég a csatornahálózat tulajdonjogát térítésmentesen átruházza a városra, az üzemeltetést pedig átadja a Városgondozási Zrt.-nek.


Tovább az archívumra