Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Frakcióülés után: van jövője a gyöngyösi főiskolának

Frakcióülés után: van jövője a gyöngyösi főiskolának

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A három napos, Gyulára kihelyezett Fidesz-KDNP frakció-ülésen több olyan témát is érintettek, melyek az utóbbi időben foglalkoztatták a közvéleményt. Így került szóba például a vidéki főiskolák helyzete, és az önkormányzatok költségvetését érintő kormányzati terv is, a további rezsicsökkentéssel kapcsolatban.

Az oktatás államosítása, az uniós pénzek kifizetésének csúszása, a kormányzati szándék ellenére sem csökkenő rezsi és a sok konfliktust okozó földtörvény – ezek voltak az elmúlt időszak legtöbb vitát kiváltó témái, a Gyulán megrendezett 3 napos frakcióülésen. Orbán Viktor szavai szerint az oktatás reformjának folytatása – elvben – néhány vidéki főiskolát hátrányosan érinthet. A térség országgyűlési képviselője szerint ez a gyöngyösi főiskolára nem jelent veszélyt.

– Én első kézből tudom mondani, hogy a gyöngyösi főiskolának a jövője semmilyen módon nem hangzott el. Mindenfajta más információból, a tárca minisztere, államtitkára egyértelműen, többször kinyilvánította, hogy a gyöngyösi főiskolának jövője van, perspektívája van – ecsetelte az Aktuálisnak Balázs József.

A frakcióülés legnagyobb visszhangot kiváltó bejelentése a további rezsicsökkentésre vonatkozott: a víz-, a csatorna- és a szemétszállítási díjat a frakció döntése értelmében július 1-től 10%-kal kell csökkenteni. A bevezetés módja –elsősorban a jelenlévő polgármesterek egy részének körében – éles vitát váltott ki.

– Valóban volt néhány olyan polgármester, aki megjegyezte, hogy bizonyos díjcsökkentések végrehajtását nem biztos, hogy meg tudja oldani néhány önkormányzati cég. Hozzáteszem, hogy igazából a frakciónak és a frakció többségének az volt az álláspontja, hogy vannak még tartalékok ezen szektorban.

Különösen a hulladékgazdálkodás területén – tette hozzá a képviselő, aki elmondta: Nagyréde esetében már megszületett a döntés arról, hogy az önkormányzat 15 százalékkal csökkenti a szilárdhulladék-szállítási díjakat.


Az Aktuális napi hírei (2013-02-12 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
15:00
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. 7. rész
16:14
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:31
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
19:08
Reklám
19:11
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság