Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Városvédők és városbarátok: együtt könnyebb

Városvédők és városbarátok: együtt könnyebb

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Együtt könnyebb! Gyöngyös Város Baráti Köre és a Városszépítő és –Védő Egyesület tagsága eddig is így gondolkodott, ám a most aláírt megállapodás értelmében a két egyesület össze is hangolja a város érdekében végzett munkáját. Azt remélik, ebből mindkét civil szervezet hasznot húzhat, de a legfőbb nyertes maga a város lehet.

Jakkel Mihály, a városszépítő és védő egyesület tiszteletbeli elnöke inkább a különbségeket emelte ki a két egyesület találkozóján. A többség viszont a hasonlóságokat hangsúlyozta, és azt, hogy a város érdekében közösen kell munkálkodniuk.

Akár az épített vagy természeti örökség megóvásáról legyen szó mint a városszépítőknél, akár kulturális hagyományaink ápolásáról mint a városbarátoknál, a célok ugyanazok, legfeljebb az út más, amin elérhetőek – ez a közös álláspontja a két szervezetnek.

A Gyöngyös Város Baráti Köre és a Városvédők közötti együttműködési megállapodást a két egyesület tagsága nagy többséggel fogadta el. Az erről szóló okiratot a városi televízióban írták alá a szervezetek vezetői. Úgy ítélték meg: olyan megállapodás jött létre, amelyből a város biztosan nyerhet. De előnyös lehet az egyesületek számára is, hisz akár kulturális rendezvényről van szó, akár épület-felújításról vagy szobortisztításról, ezek olyan kiadások, melyek saját erőből ma már nehezen megoldhatók.

Elhangzott az is: a két szervezet közös munkájának szép példája lehet majd az országzászló megépítése. Az emlékmű felállítását mindkét egyesület kezdeményezte, s közösen vesznek részt az országzászló bizottságban is.


Az Aktuális napi hírei (2013-02-12 )

Tovább az archívumra