Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Európát ünnepelték a Barátok terén

Európát ünnepelték a Barátok terén

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A megyében 3 helyszínen, Gyöngyösön, Egerben és Hatvanban tartottak Európa Napot. A rendezvényre ellátogatók bővíthették uniós ismereteiket, valamint gasztronómiai és kulturális programokon vehettek részt.

Gyöngyös is csatlakozott az Európa Napja elnevezésű országos rendezvényhez. Az egész napos program ünnepélyes megnyitóján Bozsik István alpolgármester úgy vélekedett: az uniós tagság előnyeit a most felnövekvő generáció tudja majd igazán kihasználni.

Miszné Mestellér Zsuzsa, a Heves Megyei Europe Direct Tájékoztató Központ vezetője szerint bár sokan váltak a válság miatt euroszkeptikussá Magyarországon, még mindig többen vannak, akik bíznak az uniós intézményekben.

Az Európa Nap gyöngyösi rendezvényéhez 9 civil szervezet csatlakozott. A máltai keris diákok külföldi ételkülönlegességeket készítettek a Barátok terén.

Az iskolás látogatók körében vitathatatlanul a Kékes Kutató Mentő Alapítvány sátra volt a legnépszerűbb. A csoport tagjai elsősorban az alapítvány tevékenységét igyekeztek népszerűsíteni.

A rendezvényre ellátogatók kiadványok segítségével bővíthették uniós ismereteiket. Azok pedig, akik szerették volna felmérni, mennyit tudnak az unióról, kérdőívet tölthettek ki.


Tovább az archívumra