Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nem értenek egyet

Nem értenek egyet

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A gyöngyösi önkormányzatnak fel kell készülnie arra, hogy egyik napról a másikra megszűnik a hulladékszállítás a városban – ez is szerepel az egyik, csütörtökön a képviselő-testület elé kerülő előterjesztésben. A szocialista frakció ezért önálló napirendi pontként tárgyalná a kérdést – hangzott el a keddi „Döntés előtt”-ben.

Az eredetileg napirend előtti előterjesztés úgy fogalmaz: célszerű felkészülni arra a helyzetre, ha a hulladékkezelő egyik napról a másikra felfüggesztené gyöngyösi tevékenységét. A két frakcióvezető stúdiónkban kedd este azt mondta: nem valószínű, hogy ez megtörténik, de minden eshetőségre felkészülnek. Hiesz György szocialista frakcióvezető szerint a Városgondozási Zrt.-t kellene megbízni a feladattal, azért is hogy az úgynevezett „inhouse” beszerzési aránya ne csökkenjen 80 százalék alá, abban az esetben ugyanis feladataira közbeszerzést kell kiírni. Ez az arány jelenleg 84 százalék – mondta Hiesz György, azonban a szennyvíztisztító elkerül tőle, ezzel pedig a kritikus határ alá süllyedne az önkormányzati bevételek részaránya.

Székács György, a Polgári Unió Frakció vezetője szerint azonban a jelenlegi gazdasági körülmények között nem biztos, hogy megérné a Városgondozási Zrt.-re bízni a feladatot. A hulladékkezelés ugyanis hatósági áras tevékenység, amely ráadásul a rezsicsökkentés hatálya alá esik, így nem biztos, hogy gazdaságosan üzemeltethető lesz.

Az MSZP csütörtökön javasolja majd a műfüves labdarúgó pálya kérdésének napirendre vételét. Ebben az ügyben szintén nem értettek egyet a frakcióvezetők, mint ahogy a tűzoltólaktanya jövőbeli helyében sem. Székács György szerint a volt honvédlaktanya a legalkalmasabb, Hiesz György azonban a részben állami területű MÁV-pályaudvar helyén látná legszívesebben a tűzoltókat.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
15:00
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. 7. rész
16:14
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:31
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
19:08
Reklám
19:11
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság