Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Csaknem egymilliárd a hátrányok csökkentésére

Csaknem egymilliárd a hátrányok csökkentésére

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Közösen nyújtott be pályázatot az észak-magyarországi régió 3 felsőoktatási intézménye, hogy – mint fogalmaznak – szellemi tőkével fogjanak össze a térség fejlesztéséért. A konzorcium 900 millió forint európai uniós támogatást nyert a régióban jellemző társadalmi és területi hátrányok csökkentésére.

Az együttműködést kezek szimbolizálják – mutatja a három felsőoktatási intézmény által elnyert pályázatot a rektor. A szimbólum nem véletlen, hiszen szeretnének segítő kezet nyújtani a régióban élőknek. Az együttműködő felsőoktatási intézmények, a Miskolci Egyetem, az Eszterházy Károly Főiskola és a Károly Róbert Főiskola közös célja, hogy a régió szellemi, munkaerő-piaci szereplői számára egységes szolgáltatási programot dolgozzanak ki. A pályázat 10 alprojektből áll, melynek megvalósítására 900 millió forintot nyert a három intézmény. Ebből feladatarányosan részesülnek az intézmények. A gyöngyösi főiskola három alprojekt gazdája, melyre 270 millió forintot használhat fel.

Helgertné Dr.Szabó Ilona rektor úgy fogalmazott: az erősségek alapján vállaltak a szerepet a pályázati munkákban. A KRF erősségeik közé tartozik a gyakorlati oktatás, nagy múltja van a gyakorlatorientált képzéseknek.

A gyakorlati képzést segítő vállalkozókat, szervezeteket hálózatba szervezik és kidolgozzák a duális képzést, ez a gyöngyösi főiskola egyik vállalása.

A rektor szerint a gyakorlati oktatás közvetlenül a hallgatókat is érinti, hiszen minél gyakorlat-orientáltabb képzésen vesznek részt, annál könnyebben el tudnak helyezkedni.

A projekt munkáiba a hallgatókat is szeretnék bevonni ez közvetlen jövedelemszerzési lehetőség is számukra.

Mindezek mellett a nemzetközi kapcsolatrendszer fejlesztését is vállalta a főiskola, illetve a három intézmény tanulmányi rendszerének összehangolása, továbbá a tananyagfejlesztés is feladatuk.

A projekt megvalósítására 2 év áll rendelkezésre.


Tovább az archívumra