Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyári ellenőrzés-sorozatra indulnak a revizorok

Nyári ellenőrzés-sorozatra indulnak a revizorok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Országosan összehangolt, 9 héten át tartó nyári ellenőrző akciósorozatot indított a Nemzeti Adó-és Vámhivatal. Az idegenforgalmilag frekventált helyeken, üdülőterületeken, vízpartok közelében, rendezvényeken, fesztiválokon várható a revizorok megjelenése egészen a augusztus végéig.

A nyugtaadás elmulasztása, a szabálytalan foglalkoztatás akár százezres bírságokhoz is vezethet.

A pénztárgépek üzemeltetésével kapcsolatos szabályokat, a nyugtaadási kötelezettséget, az alkalmazottak bejelentését és az árucikkek eredetét is ellenőrzi majd az adóhatóság a társszervezetek bevonásával – júliustól egészen a nyár végéig. Ellenőrzések elsősorban a strandokon, a vendéglőkben vagy a fesztiválok helyszínein várhatóak.

Az előző évek tapasztalatai azt mutatják, az adózók többsége odafigyel a szabályszerű működésre. Különösen igaz ez az üzletekben, műhelyekben, vagy a fix árusítóhelyeken működő vállalkozók esetében. Az alkalmi jellegű kitelepüléseken, fesztiválokon, vásárokban azonban több a jogsértés.

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal tavaly nyáron csaknem 200 millió forint bírságot szabott ki az ellenőrzések során. Az idei ellenőrzés kiterjed az elektronikus kereskedelemre, szépészeti szektorra és a személyszállító szolgáltatókra is.


Tovább az archívumra