Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyöngyösön találkoztak először a japán fiatalok

Gyöngyösön találkoztak először a japán fiatalok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ritka pillanat, amikor két japán egy magyarországi kisvárosban találkozik egymással. A B. Braun Gyöngyös – Vác élvonalbeli férfi kézilabda-mérkőzésen ez történt. A gyöngyösön tanuló Yuki Imazatót a Gyöngyösi Kézilabda Klub hívta meg az NB I-es csapat legutóbbi mérkőzésére, a meccs után pedig egy személyes találkozót is összehoztak számára a B. Braun Gyöngyös japán játékosával.

A pályán a B. Braun Gyöngyös japán játékosával, Atsushi Mekaruval a soraiban épp a Vác együttesével mérkőzik, a lelátón pedig Yuki Imazato és barátnője, a thai Braud szorít a hazai csapatnak. A két lány az AFS Magyarország jóvoltából tanul a Vak Bottyán János Katolikus Szakközépiskolában, kézilabdameccset pedig most láttak életükben először. A lányok a mérkőzésre külön transzparenssel készültek, a kérdésre pedig, hogy élvezték-e, a válaszuk egyértelmű volt.

A lányok kísérője, az AFS Magyarország munkatársa elmondta: ritka alkalom, hogy a cserediákok honfitársaikkal találkozzanak, noha Japánból például többen is tanulnak most Magyarországon.

Most a magyarországi kapcsolataikat a lányok tovább bővíthették, hiszen a mérkőzés után találkozhattak Atsushi Mekaruval, a B. Braun Gyöngyös japán válogatott játékosával, akivel Yuki anyanyelvén beszélgethetett. Ezt nem sokan értették rajtuk kívül.

A pályán a csapatok egyébként 29-29-es döntetlent játszottak, Mekaru három gólt szerzett.


Az Aktuális napi hírei (2013-10-24 )

Tovább az archívumra