Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyitok: tanulási központ Gyöngyösön

Nyitok: tanulási központ Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az egész életen át tartó tanulás jegyében úgynevezett Nyitott Tanulási Központokat alakítanak ki országszerte Európai Uniós támogatással. Az 50 ilyen központ egyike Gyöngyösön lesz. A cél a foglalkoztatottság javítása. Ennek érdekében ingyenes nyelvi informatikai és szakmai képzéseket is indítanak hátrányos helyzetűeknek.

A munkahelyteremtés elengedhetetlen feltétele a felnőttképzés, a kompetenciafejlesztés és szakmai segítségnyújtás – mondta a központ átadón Farkas Zoltán, a gesztorszervezet Heves Megyei Vállalkozás és Területfejlesztési Alapítvány Kuratóriuma elnöke.

A program keretében az 50 településen idegennyelvi, informatikai és egyéb területeken ingyenes tanulási lehetőséget kínálnak a munkaerő-piaci szempontból hátrányos vagy veszélyeztetett helyzetűek számára.

– Ma már naprakész tudással kell rendelkezni, egy szakma nem elég, mint évtizedekkel ezelőtt – mondta az iroda átadón Faragó László polgármester, aki a megfelelően képzett munkaerőt és az átképző helyek fontosságát hangsúlyozta.

Fontos a betelepült cégek terjeszkedéséhez, hogy megfelelő szakképzettségű szakemberek álljanak rendelkezésre- tette hozzá a polgármester.

A Nyitok Hálózat európai szinten is elismert, egyedülálló módon tesz a felnőttek élethosszig tartó tanulásba történő bevonásáért és az alapképzések fejlesztéséért. A projekt közel 2 milliárd forintból európai uniós támogatással valósul meg. Az iroda a programjait igyekszik a helyi igényekhez alakítani.


Az Aktuális napi hírei (2013-11-26 )

Tovább az archívumra