Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sikeres akció

Sikeres akció

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén is megszervezte karácsonyi élelmiszergyűjtését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület: a múlt hétvégén országszerte 137 település 256 nagyáruházában fogadták a lakosság adományait. Idén több mint 20 ezer rászoruló család kap tartós élelmiszereket még az ünnepek előtt.

Főként olajat, lisztet és konzerveket adományoztak a vásárlók Gyöngyösön a Magyar Élelmiszerbak Egyesület idei karácsonyi adománygyűjtésén. Az akció sikeresen zárult, a lakosság 47 tonnával több élelmiszert ajánlott fel idén, mint tavaly. Ebben az évben 140 tonnányi tartós élelmiszert osztanak szét több mint 20 ezer család között.

Az akcióhoz a B.Braun gyöngyösi gyárának dolgozói valamint a B.Braun kézilabdacsapata is csatlakozott, így szerettek volna hozzájárulni az akció sikerességéhez.

A felajánlásokat a gyár dolgozói a gyűjtések helyszínének közelében élő rászoruló családoknak juttatják el még karácsony előtt. Ez több száz családot érint.

Az akció lebonyolításában országszerte 3500 önkéntes vett részt. Gyöngyösön például a B. Braun Gyöngyösi kézilabdacsapatának tagjai is segítették az adománygyűjtést.

A sportolók a szórólapozáson kívül maguk is adományoztak tartós élelmiszereket.


Az Aktuális napi hírei (2013-11-26 )

Tovább az archívumra