Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gazdasági évnyitó a bizakodás jegyében

Gazdasági évnyitó a bizakodás jegyében

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A megye gazdasága kilendült a holtpontról – hangzott el a gazdasági évnyitón, melyet Mátraházán tartott a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Heves megyében több nagyberuházás is megvalósul az idén.

Az elmúlt háromnegyed évben elindult a magyar gazdaság fejlődése, az exportpiacok és a belső fogyasztás is növekedett. Ez azt jelenti, hogy nőni fog a GDP is – kezdte évértékelőjét Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki szerint Magyarország ma már jól kiszámítható gazdaságilag, az ipari beruházások jelentősen bővültek. Bárki is kerül kormányra, a megkezdett átalakításokat végig kell vinni, az Eu-s forrásokat jobban ki kell használni a gazdaság élénkítésére – fűzte hozzá.

Heves megyében kiemelten kell kezelni a gép-és a feldolgozóipart, mert ez a legjelentősebb a megye gazdasága szempontjából – erről már dr. Bánhidy Péter a megyei kamara elnöke beszélt.

A térség adottságait figyelembe véve, az idei év célkitűzései között szerepel a turizmus és az egészségipar összekapcsolása – tette hozzá. A megye gazdasági életében Gyöngyös és térsége meghatározó szereppel bír – mondta Horváth László kormánymegbízott. Úgy vélte, jelentős

gazdasági tényező a megye életében a visontai erőmű, amelynek jövőjében a kormánymegbízott szerint az állam is nagyobb szerepet vállalna.


Tovább az archívumra