Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Semmi vész, értesít a VÉSZ

Semmi vész, értesít a VÉSZ

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elindult a katasztrófavédelem által elindított veszélyhelyzeti értesítési szolgáltatás, az az a VÉSZ. Az applikáció személyre szabható, így az okostelefonnal rendelkezők azonnal tájékozódhatnak figyelmeztető és riasztási jelzésekről, tűzesetekről, de még az adott térség útviszonyairól is.

Balesetekről, útviszonyokról és időjárási előrejelzésekről is tájékoztat a katasztrófavédelem új okostelefonra letölthető alkalmazása, a VÉSZ. A rendszer segítségével az okostelefonnal rendelkezők azonnal tájékozódhatnak az aktuális figyelmeztető és riasztási jelzésekről.

Az elmúlt hetekben naponta átlagosan húsz-harminc jelzést küldött a rendszer, ezek között a megyékre lebontott meteorológiai értesítések éppúgy megtalálhatóak, mint a tűzoltói beavatkozások, tűzesetek, műszaki mentések, illetve a közlekedési információk. A rendszer személyre szabható, így például beállíthatjuk azt, hogy csak a lakóhelyünket érintő jelzések jelenjenek meg a telefonon.

Az üzenetek többsége javaslatot is tartalmaz, vagy azt, hogy az úton lévők kerüljék el az adott helyszínt, illetve felhívja a figyelmet a várható útviszonyokra. A tesztidőszak után a fejlesztők több hibát kijavítottak, de a katasztrófavédelem továbbra is várja az alkalmazással kapcsolatos észrevételeket. Az applikációt eddig több mint kétezren töltötték le.


Tovább az archívumra