Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Január végéig be kell kötni az online pénztárgépeket

Január végéig be kell kötni az online pénztárgépeket

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Két héttel a határidő lejárta után alig a kasszák tizedét, csupán mintegy 20 ezer pénztárgépet sikerült bekötni az adóhatósághoz. A teljes átállás a nyár elejéig is eltarthat. Aki igénybe venné az 50 ezer forintos állami támogatást, január 31-ig üzembe kell helyeznie a gépet.

Bizonyos feltételekkel azonban további egy hónapon át, február 28-ig igénybe lehet igényelni a támogatást. Ennek feltétele, hogy időben leadták a megrendelésüket.

Az utolsó pillanatban ugyan, de módosult a kisvállalkozókat érintő támogatási rendelet online pénztárgépek vásárlása esetén.

Azok a kasszákat lecserélő vállalkozók, akik 2013. október 1-jei határidő előtt megrendelték az online gépet, február 28 –ig igénybe vehetik a támogatást.

A másik változás az adattovábbítás költségeire vonatkozik. Rögzített hatósági ár bevezetéséről döntöttek, annak érdekében, hogy az online rendszer működtetése a kereskedőket ne terhelje túlzott mértékben.

A normál pénztárgépek esetében 1500 forintos nettó havidíjjal, az online pénztárgépek esetében pedig 2500 forinttal kalkulálhatnak a vállalkozók.


Tovább az archívumra