Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Öt éve segítik a betegeket az önkéntesek

Öt éve segítik a betegeket az önkéntesek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Gyöngyösi Beteglátogatók Csoportja megalakulásuknak 5. évfordulóját ünnepelték a Bugát Pál Kórházban. Az önkéntes segítők hetente több alkalommal látnak el szolgálatot a gyógyító intézményben.

Az ünneplők a Betegek Világnapján emlékeztek vissza a kezdetekre és az eltelt 5 évre.

– Ez a szolgálat kezdetektől fogva hozzátartozik a kereszténységhez, szerettek volna ott jelen lenni, ahol a szeretet segíthet – mondta Juhász Ferenc atya, kanonok, a kórházi szolgálat kezdeményezője. Pásztor József atya 40 éven át rendszeresen látogatta a betegeket, de halálát követően ezt a munkát újra kellett szervezni – tette hozzá a kanonok. Így egy egyházi beteglátogató csoport alakult 7 fővel – ma már 11 önkéntes segítő látogatja hetente több alkalommal a betegeket.

A kórházban a lelkipásztorok is látogatják hetente egyszer a betegeket, az ő szolgálatuk megszervezését is felvállalják az önkéntesek.

A betegek ellátásában nagy segítséget jelent a beteglátogatók munkája – mondta az ünnepségen Weisz Péter főigazgató, sokszor ők a beteg kérésének tolmácsolói az ápoló, gyógyító személyzet felé. A kórház 2009-ben Wiltner Sándor – díjjal köszönte meg munkájukat.

Weisz Péter bejelentette, a kórház elkötelezett egy ökomenikus kápolna építése mellett, melyet reményeik szerint már év végén szeretnének átadni.


Tovább az archívumra