Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Önálló polgármester-jelöltet állít Gyöngyösön a Jobbik

Önálló polgármester-jelöltet állít Gyöngyösön a Jobbik

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Önálló polgármesterjelölt állítását tervezi az őszi önkormányzati választáson a Jobbik. Vona Gábor, a párt elnöke Fórum című műsorunkban azt mondta: a jelöltet még nem találták meg, de néhány héten belül szeretnék kiválasztani a legmegfelelőbb személyt.

Vona Gábor a második helyen végzett a gyöngyösi választókerületben az országgyűlési választáson. A keddi Fórumban azt mondta: először csalódott volt az eredmény miatt, de mára pozitívan értékeli szereplését, hiszen Gyöngyösön és több környékbeli településen is ő kapta a legtöbb szavazatot. A pártelnök azt mondta: a választási eredményt látva úgy döntöttek: önálló polgármesterjelöltet indítanak a városban, de hogy ki lesz a jelöltjük, még nem döntötték el.

– Nagyon át kell gondolnunk majd azt, hogy mi Gyöngyös számára a legjobb. Nem azt, hogy mi a Jobbik számára a legjobb, hanem, hogy mi Gyöngyös számára a legjobb megoldás. Hogy ez egy önálló jobbikos jelölt lesz, vagy találunk egy olyan jelöltet, aki túlmutat a Jobbikon, azt majd a jövő dönti el. – tette hozzá a Jobbik elnöke.

Vona Gábor azt mondta: a következő néhány hétben ezek a kérdésekre választ kell találniuk. Közben a Jobbik az Európai Parlamenti választásra is készül. Vona Gábor ezzel kapcsolatban azt mondta: pártjuk nem az Európai Unió ellen van, de annak működését másként képzeli el.

– Mi a nemzetek Európáját szeretnénk, azt szeretnénk, ha Magyarország nem lenne kiszolgáltatott, félgyarmati státuszban. Azt szeretnénk, ha Magyarország nem csak az árakban zárkózna fel Európához, hanem a bérekben is, ez az Európai Parlamenti választási programunk legfontosabb eleme. – mondta az elnök.

Vona Gábor jó szereplésre számít az EP-választáson, szerinte ugyanis a politológusi elemzések a Jobbikhoz hasonló, euroszkeptikus pártok erősödését mutatják.


Tovább az archívumra