Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Húsvétra gyűjtött élelmiszereket a Katolikus Karitász

Húsvétra gyűjtött élelmiszereket a Katolikus Karitász

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Befejeződött a Magyar Katolikus Püspöki Kar felhívására elindított húsvéti adománygyűjtés. Országszerte, így Gyöngyösön is a Katolikus Karitász bonyolította le a rászorulók megsegítését célzó akciót, amelyben több száz kiló tartós élelmiszer gyűlt össze és közel 200 családon tudtak segíteni.

A felsővárosi plébánia Karitász csoportja is részt vett a húsvéti adománygyűjtő akcióban. Több mázsa tartósélelmiszer, vagyis liszt, olaj, cukor, száraztészta és konzerv gyűlt össze.

– A Magyar Katolikus Püspöki Kar országos felhívására a mi plébánosunk, Juhász Ferenc plébános atya is meghirdette a hívek körében a gyűjtést. Egy hétig zajlott az adományok gyűjtés, tartós élelmiszert gyűjtöttünk. – mondta el híradónknak Gielné Bogdán Krisztina a Felsővárosi Plébánia Karitász Csoportjának vezetője.

Végül közel száz családnak tudtak segíteni az élelmiszercsomagokkal, de a II. Rákóczi Ferenc általános iskolájába is vittek az adományokból.

” Én nagyon jó érzéssel sikeresnek minősítem ezt az akciót, amit csináltunk.”

Így értékelte a ferences plébánia karitász csoportjának vezetője is a húsvéti gyűjtést. A plébánián szintén több mázsa adományt gyűjtöttek, aminek nagy részét már szét is osztották.

– Jó helyre került, időben került átadásra és sikerült azoknak az embereknek a terveit megvalósítani általunk, akik úgy gondolták, hogy vannak olyanok, akik hátrányosabb helyzetben vannak és ők is jussanak élelmiszerhez. – tette hozzá Prokai Istvánné vezető.

A gyűjtést lebonyolító Karitász csoportok vezetői szerint az akcióval nem oldják meg a rászorulók problémáit, de az önzetlen segítséggel hozzájárulhatnak a nehezebb körülmények között élők megsegítéséhez.


Tovább az archívumra