Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lámacsikó született a gyöngyösi kisállatkertben

Lámacsikó született a gyöngyösi kisállatkertben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A kicsinek még nincs neve, a gondozók most is a látogatókra bízzák a névválasztást. Igazi babadömping van a kifutókon, hiszen rajta kívül még egy lámacsikót, és egy oroszlánt várnak a gondozók, és nemrég születtek selyemmajmok, kecskegidák és kiscsibék is.

Még nehezen megy a lefekvés a legújabb lámacsikónak a Gyöngyösi Állatkertben. A kicsi szombaton született, így napjai főként pihenéssel, játékkal és evéssel telnek. Õ a nyolcadik lámakanca Gyöngyösön. Az ellés problémamentesen zajlott, ám a gondozóknak meggyűlt a bajuk az ingerlékeny kancával.

– A gondozóknak naponta többször, kétóránként le kellett fogni anyát, ami nem könnyű feladat a lámáknál, ugyanis ha veszélyben érzik magukat, akkor köpésre hajlamosak. Úgyhogy a gondozók gyakran tisztálkodtak ebben az időszakban – mondta Barcai Henrietta a Gyöngyösi Állatkert ügyvezetője.

A lámacsikót az első két napon elkülönítve tartották, mostantól azonban a látogatók is szemügyre vehetik az új jövevényt.

A lámacsikónak neve még nincs, ezt ismét a látogatókra bízza az állatkert. Mivel egy kivételével az összes láma neve H betűvel kezdődik, most is ilyen névötleteket várnak.

A kiscsikó jelenleg csak anyatejjel táplálkozik, majd fokozatosan fog szalmát és gyümölcsöt fogyasztani. Játszótársa is lesz hamarosan, hiszen egy másik kanca is elleni fog napokon belül, így újabb taggal bővül a népes család.

Rajtuk kívül kiscsibék, kecskegidák, újszülött törpe selyem majmok, illetve két hét múlva új oroszlánkölyök is várják a látogatókat.


Tovább az archívumra