Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 1981-ben rendezték meg az első Mikola Sándor Országos Tehetségkutató Fizikaverseny döntőjét Gyöngyösön

1981-ben rendezték meg az első Mikola Sándor Országos Tehetségkutató Fizikaverseny döntőjét Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az idei már a 26. volt, melyre 31 középiskola 48 diákja jött el, hogy eldöntsék egymás között, ki a legjobb fizikából a 9. osztályosok között.A fizika óraszáma az utóbbi időben lecsökkent, így egyre kevesebb módja van a tanulóknak az ilyen jellegű feladatokra felkészülni. A döntőbe jutott 48 diáknak azonban ez sem okozhatott gondot. A rendezők egyébként is örömmel nyugtázhatják, hogy a Mikola verseny évről évre népszerűbb. Az idén már 9. és 10. évfolyamban összesen 8 ezer diák vágott neki a küzdelmeknek, és olyan iskolákból is jutottak a döntőbe, ahonnan eddig még soha. Sajnos a gyöngyösieknek ez most nem sikerült.

 

A verseny szokás szerint nem csak a küzdelmekről szól, hanem a tudás gyarapításáról is. Ennek jegyében a zárónapon a diákok dr. Fülöp Zsoltnak, a debreceni atommagkutató intézet igazgatóhelyettesének előadását hallgathatták meg az elemek keletkezéséről.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2007-05-09 )

Tovább az archívumra