Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Elutasított beadvány

Elutasított beadvány

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A választók tudatos megtévesztésére alkalmasnak tartja a Fidelitas által ma kiadott fekete szórólap tartalmát a Gyöngyösünkért Lokálaptrióta Egyesület polgármesterjelöltje. Réthy Béla újra cáfolta, hogy bármilyen kampányalkut kötöttek volna a baloldallal – ahogy a szórólap sugallja. A lokálaptrióták sajtótájékoztatójukon arról is beszéltek: a választási bizottság elutasított egy ellenük megfogalmazott fideszes beadványt.

Érdemi vizsgálat nélkül elutasította a helyi választási bizottság a Fidesz gyöngyösi elnökének beadványát, amelyben Kiss Tivadar azt kifogásolta, hogy a Gyöngyösünkért Lokálpatrióta Egyesület a KDNP támogatottjaként tünteti fel polgármesterjelöltjét.

A határozatot a lokálpatrióták ügyvezetője ismertette, és hangsúlyozta: sosem mondták, hogy jelöltjüket a KDNP támogatná, de azt hozzátette, hogy a kereszténydemokraták gyöngyösi szervezetének támogatását Réthy Béla továbbra is bírja. Ezt erősítette meg a KDNP gyöngyösi elnöke is, aki a beadványnak a helyi KDNP-csoport feloszlatásáról szóló állítását is cáfolta. Fehér Attila azt mondta: van gyöngyösi szervezete a kereszténydemokratáknak.

Réthy Béla azt mondta: kereszténydemokrata értékrendet valló, konzervatív várospolitikusnak tartja magát, és megtisztelőnek érzi a helyi KDNP támogatását. Réthy Béla a Fidelitas ma kiadott szórólapjára is reagált, amely a lokálpatrióták és a baloldal közötti – korábban már cáfolt – állítólagos paktumról szól.

– Már többször elmondtam, hogy nincs sem kampányalku, sem paktum, sem Hiesz Györggyel, sem senki mással. Azt is többször elmondtam, hogy éppen Tatár László próbált visszalépést ajánlani számomra, amit visszautasítottam. Azt hiszem ez már egy lerágott csont, hiszen a Fidesz korábban sajtóközleményt is kiadott ezzel kapcsolatban, azt is megválaszoltuk – ismertette.

Székács György, a lokálpatrióták ügyvezetője a jelöltek plakátolási gyakorlatáról is beszélt: szerinte elfogadhatatlan, ami ezen a területen zajlik.

A lokálpatrióták hangsúlyozták: abban bíznak, hogy vasárnap sokan elmennek majd szavazni, hiszen erős felhatalmazást csak a magas részvétel adhat az új képviselő-testületnek.


Tovább az archívumra